Connect with us

technokrata

Legális zeneletöltés, akár dalonként 1 forintért

Kütyük

Legális zeneletöltés, akár dalonként 1 forintért

Online zenei szolgáltatást indított a UPC.

A hazai felhasználók nagy része drágállja a hivatalosan beszerezhető zenei anyagok árát, illetve eddig nem is volt elérhető a számukra megfelelően jó minőséget, elegendően nagy választékot és egyszerű fizetési megoldást biztosító szolgáltatás, ezért többnyire illegális letöltőhelyekről gyűjtögetik össze a zeneszámokat. Ezen változtatna a UPC Music szolgáltatás, amelynek révén, a Universal Music hanglemezkiadóval együttműködve több mint 100 ezer jogtiszta, WMA és MP3 formátumú zeneszámhoz enged legális hozzáférést előfizetőinek. A digitális zenetárban rock, metál, pop, jazz, musical, klasszikus és filmzenei műfajok egyaránt megtalálhatóak és olyan előadók zenéi érhetőek el, mint például az ABBA, Aerosmith, Bon Jovi, 50 Cents, Eminem, Sugarbabes, Louis Armstrong, Johny Cash, INXS, Eric Clapton, Guns n´ Roses, Elton John, Metallica, Nelly Furtado, Ramstein, Rolling Stones, Sting, T.A.T.U., U2, Stevie Wonder, Kispál és a Borz, Irígy Hónaljmirígy, Quimby, NOX stb.; ráadásul egyes számok több (rádió, koncert, akusztikus, mix) verzióban is. A szolgáltatás keretében egyes albumok exkluzív módon, már a piaci megjelenés előtt is elérhetőek lesznek a UPC előfizetői számára.

A biztonságos, vírusmentes és legális zenetárból egy egyszerű felületen keresztül a felhasználók az előfizetés teljes időtartama alatt havonta 800 zeneszámot hívhatnak le saját számítógépükre. A szolgáltatás havidíja egyéves hűségnyilatkozat mellett 800 Ft., ami egy kereskedelemben megvásárolható zenei CD árának csak töredéke, mégis több mint 50 CD-re való hanganyaghoz biztosít hozzáférést minden hónapban, és így a teljes keret kihasználása esetén egy-egy zeneszámhoz való hozzájutás mindössze 1 forintba kerül.

A zeneszámok digitális jogkezelő (DRM) védelemmel vannak ellátva, ezért csak azon a számítógépen hallgathatóak (az előfizetés teljes időtartama alatt korlátlan alkalommal), amelyikre letöltötték őket. A UPC a közeljövőben – alacsony felár mellett – olyan szolgáltatás elindítását is tervezi, amely emellett a zeneszámok korlátozásmentes másolását, CD-re írását vagy MP3-lejátszóba töltését is lehetővé teszi.

Ezzel párhuzamosan a UPC egy nyílt, mindenki számára díjmentesen elérhető internetes zenei portált is indított, ahol zenei hírek, újdonságok és slágerlisták megtekintése mellett tematikusan csoportosítva, nem rögzíthető streamek formájában zenék is hallgathatók. A portálon elérhető egy zenekereső is, melynek segítségével ellenőrizhető, hogy egy-egy keresett zeneszám megtalálható-e az előfizetéses digitális zenetárban. A UPC Music szolgáltatás előfizetői pedig ezen a felületen folyamatosan nyomon követhetik, melyik számokat hívták már le eddig, illetve az aktuális hónapban mennyi zeneszámot rögzíthetnek még a 800-as keretükből.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák