Connect with us

technokrata

Webes eszközzel csökkenthető a széndioxid-kibocsátás

Kütyük

Webes eszközzel csökkenthető a széndioxid-kibocsátás

Az energiaköltségek is mérsékelhetők az APC TradeOff Tools révén.

Az APC TradeOff Tools lehetővé teszi a különböző szituációk modellezését a virtualizáció, a hatékonyság, az energiaellátás, a befektetési költségek és az egyéb fontos tervezési paraméterek meghatározásához. Ezáltal a nagyobb adatközpontok tervezési döntései kisebb, könnyebben kezelhető döntések sorozatára bonhatók le. Az eszköz használatával a modellezés során elvégezhető az adatközpont átfogó tervének ellenőrzése is. Az APC TradeOff Tools eszközöket az APC adatközpontokkal foglalkozó tudományos központja (Data Center Science Center – DCSC) tervezi. A DCSC mérnökökből és elemzőkből álló csapata az adatközponttal kapcsolatos területeket kutatja és segíti a tervezést, valamint az olyan oktatási eszközök fejlesztését, amelyekkel az adatközpontokkal foglalkozó szakemberek könnyebben kezelhetik adatközpontjukat.

„Egy beruházással kapcsolatos döntéshozatal előkészítésekor vagy átfogó számítást kell elvégezni arról, hogy az egyes változások milyen megtérüléssel járnak, vagy pedig rendelkezni kell egy olyan modellező eszközzel, amely nemcsak elvégzi ezeket a számításokat, de egy-egy paraméter változtatásával összehasonlító elemzésekre is gyors lehetőséget nyújt. (Egy ilyen modell alkalmazása egy pénzügyi vezető meggyőzésében is hathatós támogatást nyújthat.) Az APC TradeOff Tools eszközeinek megjelenésével sok, napjainkban aktuális, adatközponttal kapcsolatos döntés előkészítését lehet leegyszerűsíteni. A megoldással a felelős vezetők számára olyan eszköz érhető el, amely a náluk felmerülő problémákra, kérdésekre adhat gyors választ, ezzel elősegítve a koncepció kialakítását.” – mondta Szarka Attila, az APC by Schneider Electric rendszermérnöke.

Carbon Calculator: A széndioxid-kibocsátás számítására szolgáló eszköz azt mutatja, hogy az adatközpont helyének, hatékonyságának és áramellátásának megváltoztatása milyen hatással van a szén-dioxid-kibocsátásra és a villanyszámlára. A vezetés ezzel az eszközzel megállapíthatja, hogy jelenleg mennyire „zöld” az adatközpont és mennyire válhat „zölddé”.
Energy Efficiency Calculator: Az energiahatékonyság meghatározására szolgáló eszköz elemzi az adatközpontot, majd a jellemzők alapján kiszámítja annak hatékonyságát és energiafogyasztását.
Capital Cost Calculator: A befektetési költségek kalkulátora az adatközpont fizikai struktúráját jellemző legfontosabb paraméterek meghatározásával számítja ki a befektetési költségeket.
Virtualization Energy Cost Calculator: A virtualizációs energiaköltségek kalkulátora összefoglalja az informatikai és fizikai környezet jellemzőit és kiszámítja a kiszolgálók virtualizációjából adódó energia-megtakarítást. Ezzel a felhasználók tesztelhetik a virtualizáció és az egyes fizikai infrastruktúrát érintő fejlesztések hatását az adatközpont alapterületére és energia-fogyasztására.
Power Sizing Calculator: A teljesítmény-méretezési kalkulátor meghatározza az informatikai terhelés alapjellemzőit és kiszámítja, hogy mekkora teljesítmény szükséges a terhelés fenntartásához. Így a felhasználóknak általános elképzelésük lehet arról, hogy kilowattban mérve mennyi energiára van szükségük az adatközpont használatához.
InRow Containment Selector: Az InRow kiválasztóeszköz a felhasználói beállítások és a helyiség fizikai méretei alapján létrehoz egy rackszekrénytípust és a hozzá tartozó sorhűtési konfigurációt.
AC vs. DC Calculator: Az egyenáram-váltóáram összehasonlító eszköz meghatározza négy különböző váltóáramú és egyenáramú áramelosztási architektúra hatékonyságát, és összehasonlítja azokat.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom