Connect with us

technokrata

Nem fog késni a Sony Ericsson Xperia X1

Kütyük

Nem fog késni a Sony Ericsson Xperia X1

A Sony Ericsson szerint minden az eredeti terveknek megfelelően zajlik.

Az utóbbi időkben számos olyan pletykát lehetett hallani, mely szerint a Sony Ericssonnak bizony gondjai akadtak az Xperia X1 fejlesztése kapcsán, ennek következtében pedig a készülék némi késéssel, csak 2009 elején debütál majd a kereskedések polcain. A japán-svéd gyártó ezen pletykákat nem hagyhatta szó nélkül, és a vállalat szóvivője most egyértelművé tette, hogy a Sony Ericsson Xperia X1 az eredeti terveknek megfelelően az idei év negyedik negyedévétől világszerte kapható lesz. Ugyancsak friss hír, hogy a Sony Ericsson ma kiadta az Xperia X1 SDK-ját (Software Developer Kit), mely már le is tölthető a cég fejlesztői weboldaláról.

Xperia X1
Az Xperia termékcsalád első tagja Xperia X1 névre hallgat, és számos meglepetéssel szolgál. Ezek egyike például a Microsoft operációs rendszer, vagyis egész konkrétan a Windows Mobile 6.1 Professional. Ugyancsak igazi csemegét jelent az óriási felbontású és átlagon felüli méretekkel rendelkező érintőkijelző, mely 3 colos képátlón 800×480 képpontot (WVGA), illetve 65 ezer színárnyalatot vonultat fel.

Aki esetleg idegenkedik az érintőkijelzős adatbeviteltől, annak ott a lehetőség, hogy a teljes értékű QWERTY billentyűzeten gépeljen, mely a készülék oldalirányban történő szétcsúsztatását követően bukkan elő addigi rejtekhelyéről. Az alaphelyzetben 110 milliméter hosszú, 53 milliméter széles és 16,7 milliméter vastag Xperia X1 145 grammos tömeggel rendelkezik, integrált GSM modulja pedig négynormás (850/900/1800/1900 MHz).

Ahogy az elvárható, a telefon GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA hálózatokban egyaránt használható, és maximum 3,6 Mbit/s-os letöltési sebességet lehet elérni vele. Ezenkívül természetesen Wi-Fi (802.11b/g) és Bluetooth 2.0 (A2DP) is került a masinába, a HSUPA-ról (2 Mbits/s) már nem is beszélve…

Alaphelyzetben egyedül a Microsoft-féle Internet Explorerrel böngészhető a világháló, ezenkívül pedig gyárilag fel lesz telepítve a készülékre a Google Maps, valamint számos különböző kiegészítő alkalmazás (Sony Ericsson Panel, Media Experience Panel, Slideshow Panel, 3D Fish Panel).

Szólnunk kell még a 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont) felbontású és autofókuszos kameráról, a microSD(HC) kártyákkal bővíthető 400 MB-os integrált memóriáról, az 528 MHz-es órajelű Qualcomm 7200A processzorról, a GPS-vevőről, a mozgásérzékelőről, a 3,5 milliméteres audio csatlakozóról, a TrackID szolgáltatásról, az RDS funkciós sztereó FM rádióról, illetve az 1.500 mAh kapacitású akkumulátorról.

Videókamkorder vonatkozásban MPEG-4, H.263 és H.264 támogatással rendelkezik a masina: az előbbi két módban 640×480 pixeles és 30 fps sebességű felvételek készíthetők, az utóbbiban pedig 15 fps-re számíthatunk ugyanebben a VGA felbontásban. A kamera fotó módban összesen tíz különböző felbontással és ˝wide˝, vagyis ˝szélesvásznú˝ üzemmódokkal is rendelkezik.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle