Connect with us

technokrata

Gyors, nagyon gyors a Google saját böngészője!

Kütyük

Gyors, nagyon gyors a Google saját böngészője!

A Chrome – az első mérések szerint – nagyon elveri az Internet Explorert, a Firefoxot és a Safarit is.

Tegnap este írtunk arról, hogy megjelent a Google saját fejlesztésű, nyíltforrású, saját Javascript motorral rendelkező böngészője, a Chrome (letöltés itt). Ma pedig közzétett néhány tesztet a vállalat, amivel lemérhető, hogy mit is számít a külön fejlesztett Javascript motor. Ezer szónál is beszédesebb egy kép, melyet a Cnet tesztelője készített; így minden további kommentár nélkül az eredmény.

Lars Bak, a Google Chrome V8-as Javascript motorjának fejlesztéséért felelős technikai vezetője már a tegnapi hivatalos debütáláskor is biztos volt abban, hogy saját browserük „lenyom” minden riválist e téren. Nos, az amerikai vállalat mérnökének igaza lett: a többek között Google Docs, Gmail és számos egyéb webes alkalmazás programozási nyelvéül használt Javascript teljesítményteszteket kimagasló eredménnyel végezte el a Chrome. Megelőzte az Internet Explorer hetes és nyolcas, egyelőre béta állapotú változatát, amelyek a leglassabbnak bizonyultak a mezőnyben. De sokszorosát teljesítette a Firefox legfrissebb, 3.0.1-es verziója és a Safari 3.1.2 által produkált eredményeknek is.

A cikk írója kipróbálta a teszteket a Maxthon 1.6.3-as változatával, és mindössze 50 pontot kapott átlagosan. Ezzel szemben a Chrome ugyanezen a Windows Vistával rendelkező PC-n 2091 pontos átlaggal végzet – elismerésre méltó különbség.

Tesztprogramok
• Richards: OS kernelszimulációs mérés, melyet BCPL nyelven írt Martin Richards (539 soros)
• DeltaBlue: egyirányú korlátozás-feloldó program, amit Smalltalkban készített John Maloney és Mario Wolczko (880 sor)
• Crypto: Titkosító és visszafejtő benchmark, Tom Wu kódja alapján (1689 sor)
• RayTrace: raytracer mérés, Adam Burmister fejlesztése nyomán (3.418 sor)
• EarleyBoyer: JavaScriptre fordított scheme benchmark (4.682 sor)

A Chrome magyar nyelvű vátlozatának telepítője letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek