Connect with us

technokrata

A legnépszerűbb magyar profi blog

Kütyük

A legnépszerűbb magyar profi blog

A blog alig egy éves megalakulása óta olyan közösségi műhelyként funkcionál, mely keretein belül vita tárgyává emel olyan kérdéseket, melyekről a nagy magyar nyilvánosság nem, vagy keveset beszél.

A HVG Goldenblog 2008 blogverseny eredménye szerint a Konzervatórium.blog.hu politikai és kulturális portál az ország legnépszerűbb blogja. A blog a verseny mainstream kategóriájában indult, mely az egész nyáron át tartó közönségszavazás keretében sikeresen aktivizálva törzsolvasói körét, több más profi szerkesztőséget utasítva maga mögé. Idén először voltak külön versenyben indítva az amatőr és profi, nagy olvasottsággal rendelkező portálok.

Konzervatórium
A névválasztás a közösségi műhely megközelítés mellett nem titkolja a blog politikai identitását sem. Bár a több mint harminc publikáló szerző a politikai paletta számos sarkából érkezett, döntő többségében a konzervatív, neokonzervatív és libertárius politikai iskolák a meghatározóak. A blogközösség alapítóinak elsődleges célja túllépni a magyar közéletben uralkodó nyelvezeten és tematikán, és az egyébként aktuális politikai és közéleti kérdésekről őszintén, nyíltan és megértően véleményt formálni.

A blog a győzelem után közvetlenül nyilvánosságra hozta saját projektjét, a konzervatorium.hu portált, melyen a blogtól eltérően komolyabb hangvételű elemző cikkeket jelentet meg. „A Goldenblogon elért sikert megtisztelve vettük tudomásul. Nekünk a blogolás és a Konzervatórium csupán hobbitevékenység, ellentétben a mezőnyben szereplő többi versenytársunk többségével. Az elért eredményt elsődlegesen egy visszajelzésnek fogjuk fel, mely szerint van igény arra, amit csinálunk, illetve arra, ami a célunk, egy megértőbb és indulatoktól mentesebb közélet, mely komoly hangsúlyt fektet a hagyományaira, történelmi örökségére, nem szégyelli felvállalni azt.” – hangsúlyozta Benei Péter, a Konzervatórium főszerkesztője – „Az új portál az olvasók és a véleményformálók igényeihez igazodik. Úgy éreztük, itt az ideje megkomolyodnunk.”

A Konzervatórium offline események szervezését, továbbá az eddig virtuálisan létező szerkesztőségének hivatalos szervezeti keretek közé terelését tűzte ki céljául a jövőre nézve.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek