Connect with us

technokrata

Mobilhengert indít a Nokia

Kütyük

Mobilhengert indít a Nokia

Az okos telefonok piacán igyekszik kaszálni a Nokia.

A Nokia Corp., a világ legnagyobb mobiltelefon-gyártója két új okos mobiltelefont mutatott be és közölte, hogy az elmúlt két évben 90 millió szoftveralkalmazást töltöttek le mobilinternetes portáljáról. A következő hónapokban a boltokba kerülő két készülék közül az egyik 8 gigabájtnyi memóriát tartalmaz és részben beszéddel irányítható navigációt kínál. A másik 4 gigabájt memóriával és öt megapixeles kamerával kerül a boltokba. Az áfa nélküli nettó áruk 450, illetve 350 euró lesz.

A finn társaság szolgáltatási és szoftverüzletágának árbevétele 119 millió euróra nőtt a második negyedévben az év első három hónapjában elért 84 millióról. A gyors bővülés arra utal, hogy az okos telefonok fogyasztórétege kezd ráérezni a különleges mobilszolgáltatásokban rejlő lehetőségekre. A társaság arra számít, hogy ennek az divíziónak szerepe továbbra is dinamikusan nő a következő időszakban.

Az okos telefonok értékesítésének két számjegyű növekedési üteme mindegyik mobiltelefon-gyártó étvágyát meghozta ez iránt a részpiac iránt. Egyre-másra állnak elő nagyobb képernyőt, több memóriát és egyéb különleges képességeket kínáló zsebtelefonjaikkal. A Gartner Group informatikai piackutató intézet szerint az idei első negyedévben 29 százalékkal, 32,2 millióra nőtt az ilyen készülékek értékesítse, amivel a teljes mobiltelefon-piac 11 százalékát fedik le.

A Nokia részesedése 45 százalék ezen a részpiacon, a mobil elektronikus levelezés királyát, a BlackBerryt szállító Research in Motion Ltd.-é 13,4 százalék, míg az Apple-é, amely az iPhone-nal egy éve tört be a piacra, 5,3 százalék. A finn cég 150 ezer olyan okostelefon-előfizetővel rendelkezik, aki használja a Nokia S60 nevű mobilplatformját. Ezen 10 ezer részben ingyenes alkalmazás érhető el.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák