Connect with us

Hirdetés

technokrata

Internet a tévén

Kütyük

Internet a tévén

“A tradicionális tévét átalakíthatjuk valami sokkal jobbá és izgalmasabbá.”

Az Intel és a Yahoo! bejelentette a Widget Channelt, amely egy TV-alkalmazási keretrendszer az Intel architektúrájára épülő TV-k és kapcsolódó eszközök számára. Segítségével a nézők kapcsolatba kerülhetnek a tévés widgetekkel vagy kisebb internetes alkalmazásokkal, amelyeket elsősorban azért fejlesztettek ki, hogy kiegészítsék a hagyományos tévézési élményt, miközben csak egy távirányítónyi távolságra hozzák az interneten elérhető tartalmakat, információkat és közösségi programokat. A Widget Channel lehetővé teszi a fejlesztők számára a Javascript, XML, HTML és Flash alkalmazását a platformra épülő tv-alkalmazások készítésekor. A Yahoo! Widget Engine támogatása mellett a Yahoo! testreszabott, Yahoo! TV widgeteket kínál majd a felhasználóknak.

A TV widgetek által a nézők videókat nézhetnek, figyelemmel kísérhetik részvényeiket vagy kedvenc spotcsapatuk teljesítményét, kapcsolatba léphetnek barátaikkal vagy folyamatosan követhetik a legfrissebb híreket és információkat; kedvenceiket meg is oszthatják családjukkal vagy barátaikkal. A TV widgetek személyre szabhatók. „A tradicionális tévét átalakíthatjuk valami sokkal nagyobbá, jobbá és izgalmasabbá.” – foglalta össze Marco Boerries, a Yahoo! Connected Life részlegének alelnöke.

Widget Channel keretrendszer és TV Widget környezet
A Widget Channel keretrendszer már kialakult internet-technológiákat használ majd ahhoz, hogy jelentősen csökkentse az akadályokat a tévére optimalizált alkalmazások kifejlesztése előtt. Az új TV widgeteket kialakító fejlesztők támogatásáért az Intel és a Yahoo! tervezi a Widget fejlesztői csomag (Widget Development Kit – WDK) bemutatását, amely elérhető lesz a fejlesztők, a szórakoztató-elektronikai gyártók, szolgáltatók, tartalomszolgáltatók és hirdetők számára is. A Widget Channel továbbá magában foglalja a Widget Gallery-t, ahol a fejlesztők több eszközön mutathatják be TV widgetjeiket és amelyen a felhasználók megnézhetik és kiválaszthatják azt, amelyiket használni szeretnék.

Az Intel és a Yahoo! egy sor, az iparágban érintett vállalattal működik együtt, akik tervezik a TV widgetek kifejlesztését. Ezek többek között: Blockbuster, CBS Interactive, CinemaNow, Cinequest, Disney-ABC Television Group, eBay, GE, Group M, Joost, MTV, Samsung Electronics Co., Ltd., Schematic, Showtime, Toshiba és a Twitter.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés