Connect with us

technokrata

A vártnál kevesebb Windows-os mobiltelefon

Kütyük

A vártnál kevesebb Windows-os mobiltelefon

A Microsoft számára az elmúlt hónapok nem teljesen a várakozásoknak megfelelően alakultak.

A redmondi szoftveróriás bejelentette, hogy 2008-ban eddig 18 millió Windows Mobile licenszet sikerült eladnia, miközben a Microsoft korábban még egy mintegy 20 milliós tétellel számolt erre az időszakra. A Microsoft munkatársai a 2 milliós elmaradás miatt egyértelműen a készülékgyártókat teszi felelőssé.

Független szakértők szerint a Windows Mobile viszonylagos rossz teljesítményében komoly szerepet játszik, hogy a Microsoft korábban abban bízott, hogy a Sony Ericsson első Windows szoftveres smartphone-ja, az Xperia X1 hamarabb fog megjelenni a piacon. Ugyancsak fontos tényező, hogy az Apple júniusban bejelentette, júliusban pedig piacra is dobta második mobiltelefonját: az Apple iPhone 3G debütálása sok vásárlót elbizonytalanított, hogy Windows-os mobilt, vagy esetleg új iPhone-t érdemes-e inkább venni.

A Microsoft mobil operációs rendszere sokkal inkább az üzleti, semmint a multimédiás felhasználóknak kedvez, éppen ezért a Microsoft a jövőben érkező új Windows Mobile változatok esetében kiemelt figyelmet kíván szentelni többek közt például a zene- és videólejátszó funkcióknak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák