Connect with us

Hirdetés

technokrata

A vártnál kevesebb Windows-os mobiltelefon

Kütyük

A vártnál kevesebb Windows-os mobiltelefon

A Microsoft számára az elmúlt hónapok nem teljesen a várakozásoknak megfelelően alakultak.

A redmondi szoftveróriás bejelentette, hogy 2008-ban eddig 18 millió Windows Mobile licenszet sikerült eladnia, miközben a Microsoft korábban még egy mintegy 20 milliós tétellel számolt erre az időszakra. A Microsoft munkatársai a 2 milliós elmaradás miatt egyértelműen a készülékgyártókat teszi felelőssé.

Független szakértők szerint a Windows Mobile viszonylagos rossz teljesítményében komoly szerepet játszik, hogy a Microsoft korábban abban bízott, hogy a Sony Ericsson első Windows szoftveres smartphone-ja, az Xperia X1 hamarabb fog megjelenni a piacon. Ugyancsak fontos tényező, hogy az Apple júniusban bejelentette, júliusban pedig piacra is dobta második mobiltelefonját: az Apple iPhone 3G debütálása sok vásárlót elbizonytalanított, hogy Windows-os mobilt, vagy esetleg új iPhone-t érdemes-e inkább venni.

A Microsoft mobil operációs rendszere sokkal inkább az üzleti, semmint a multimédiás felhasználóknak kedvez, éppen ezért a Microsoft a jövőben érkező új Windows Mobile változatok esetében kiemelt figyelmet kíván szentelni többek közt például a zene- és videólejátszó funkcióknak.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés