Connect with us

technokrata

Mobil televíziózás kiváló minőségben

Kütyük

Mobil televíziózás kiváló minőségben

A Nokia és a Nokia Siemens Networks közreműködésével tíz televíziós csatorna vált elérhetővé mobiltelefonon keresztül Hollandia-szerte.

A holland mobiltelefon használók tízféle, kiváló minőségben sugárzott televíziós csatorna közül választhatnak a MobilTV szolgáltatásnak köszönhetően, melyet a KPN telekommunikációs csoport indított el országosan – a Nokia és a Nokia Siemens Networks élenjáró mobil TV technikájának, szolgáltatásainak és szakértelmének integrálásával.

A MobilTV szolgáltatás az induláskor tíz csatorna adását kínálja, kiváló minőségben. A szolgáltatás a mobil televíziózás európai szabványán, a DVB-H (Digital Video Broadcast for Handheld) technológián alapuló műsorszóró hálózaton keresztül érhető el az adások vételére alkalmas készülékeken.

A műsorszórás elindításához a Nokia és a Nokia Siemens Networks a KPN számára egy nyílt szabványokon alapuló, kulcsrakész, mindenre kiterjedő megoldást nyújtott, mely tartalmazza a ˝Mobile Broadcast Solution˝-t, illetve további olyan szolgáltatások széles választékát, mint a szaktanácsadás, a programintegrálás, a projektmenedzsment, a karbantartás és a megoldások kivitelezése.

A kiváló kép- és hangminőséget biztosító MobilTV szolgáltatásnak köszönhetően tíz csatorna közül választhatnak a nézők: Nederland 1, Nederland 3, RTL4, RTL24, SBS6, Jetix/Veronica, MTV Music, Discovery Channel, Xite és a Nick Toons. A jövőben várhatóan még több csatorna kerül a kínálatba. A KPN egyike az első mobil televíziós szolgáltatóknak Európában, mely már országos lefedettséget kínál felhasználóinak.

Az Európai Bizottság döntése alapján a DVB-H technológia márciusban felkerült az Európai Unió telekommunikációs szolgáltatásainak harmonizált működését megalapozó szabványlistájára. Ez a lépés hozzájárul egy olyan egyedülálló mobil televíziós piac létrehozásához, melynek köszönhetően az EU állampolgárai már út közben is televíziózhatnak mobilkészülékeiken keresztül.

A Nokia és a Nokia Siemens Networks által kínált szolgáltatások a nyílt DVB-H technológia szabványaira épülnek. A rendszer gyors működésbe lépése és a végfelhasználók számára kifejlesztett megoldásai mellett az eszközök, szolgáltatások és módszerek kombinációjával kínál egyedi megoldást a mobil televíziós szolgáltatók számára. A Nokia Siemens Networks többek között Finnországban, Indiában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Vietnámban, Indonéziában és legutóbb Svájcban indította el a mobil televíziózást, s ezzel világvezető pozícióra tett szert a piaci szegmensben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp