Connect with us

Hirdetés

technokrata

Mobil televíziózás kiváló minőségben

Kütyük

Mobil televíziózás kiváló minőségben

A Nokia és a Nokia Siemens Networks közreműködésével tíz televíziós csatorna vált elérhetővé mobiltelefonon keresztül Hollandia-szerte.

A holland mobiltelefon használók tízféle, kiváló minőségben sugárzott televíziós csatorna közül választhatnak a MobilTV szolgáltatásnak köszönhetően, melyet a KPN telekommunikációs csoport indított el országosan – a Nokia és a Nokia Siemens Networks élenjáró mobil TV technikájának, szolgáltatásainak és szakértelmének integrálásával.

A MobilTV szolgáltatás az induláskor tíz csatorna adását kínálja, kiváló minőségben. A szolgáltatás a mobil televíziózás európai szabványán, a DVB-H (Digital Video Broadcast for Handheld) technológián alapuló műsorszóró hálózaton keresztül érhető el az adások vételére alkalmas készülékeken.

A műsorszórás elindításához a Nokia és a Nokia Siemens Networks a KPN számára egy nyílt szabványokon alapuló, kulcsrakész, mindenre kiterjedő megoldást nyújtott, mely tartalmazza a ˝Mobile Broadcast Solution˝-t, illetve további olyan szolgáltatások széles választékát, mint a szaktanácsadás, a programintegrálás, a projektmenedzsment, a karbantartás és a megoldások kivitelezése.

A kiváló kép- és hangminőséget biztosító MobilTV szolgáltatásnak köszönhetően tíz csatorna közül választhatnak a nézők: Nederland 1, Nederland 3, RTL4, RTL24, SBS6, Jetix/Veronica, MTV Music, Discovery Channel, Xite és a Nick Toons. A jövőben várhatóan még több csatorna kerül a kínálatba. A KPN egyike az első mobil televíziós szolgáltatóknak Európában, mely már országos lefedettséget kínál felhasználóinak.

Az Európai Bizottság döntése alapján a DVB-H technológia márciusban felkerült az Európai Unió telekommunikációs szolgáltatásainak harmonizált működését megalapozó szabványlistájára. Ez a lépés hozzájárul egy olyan egyedülálló mobil televíziós piac létrehozásához, melynek köszönhetően az EU állampolgárai már út közben is televíziózhatnak mobilkészülékeiken keresztül.

A Nokia és a Nokia Siemens Networks által kínált szolgáltatások a nyílt DVB-H technológia szabványaira épülnek. A rendszer gyors működésbe lépése és a végfelhasználók számára kifejlesztett megoldásai mellett az eszközök, szolgáltatások és módszerek kombinációjával kínál egyedi megoldást a mobil televíziós szolgáltatók számára. A Nokia Siemens Networks többek között Finnországban, Indiában, Malajziában, a Fülöp-szigeteken, Vietnámban, Indonéziában és legutóbb Svájcban indította el a mobil televíziózást, s ezzel világvezető pozícióra tett szert a piaci szegmensben.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés