Connect with us

technokrata

A Nokia Chat már régebbi mobilokon is működik

Kütyük

A Nokia Chat már régebbi mobilokon is működik

A finn mobilcég kiadta nemrégiben debütált alkalmazásának legújabb verzióját.

Alig néhány hete írtunk először a Nokia Chat szoftverről, melynek most elkészült a legújabb kiadása. A számos hibajavításon átesett friss szoftver új verziójának érdekessége, hogy már olyan smartphone-okon is futtatható, melyeken S60 3rd Edition Feature Pack 1 előtti szoftver található. A Nokia Chat tehát immár az S60 3rd Edition platformra épülő Nokia N73-mal, Nokia N93-mal és Nokia E65-tel is kompatibilis. Ezeken a telefonokon sajnos nem működik a helyszínadatok fogadási funkciója, de a küldési opció elérhető.

A Nokia Chat nem más, mint egy mobiltelefonokra kifejlesztett újgenerációs chat szoftver. Az alkalmazás igazi újdonsága, hogy egymás ismerősei a telefon kijelzőjén láthatják, hogy éppen hol tartozkódnak, vagyis a közelmúltban debütált geotagging (fényképekbe ágyazott GPS adatok) után most ismét egy helymeghatározásra (Nokia Maps) alapuló új szolgáltatáshoz van szerencsénk.

A Nokia Chat-ben beállíthatjuk saját avatarunkat, ami lehet egy grafika, de akár a kiskutyánkról készített fénykép is, ezenkívül pedig deifiniálhatjuk saját státuszunkat, hogy aktuálisan éppen elfoglaltak vagyunk-e, vagy épp ellenkezőleg, készen állunk egy kis csevegésre. A beszélgetés nem csak egyszerű szöveges üzenetek, hanem hangfelvételek küldözgetésével is működhet.

Az egyelőre még fejlesztés alatt álló Nokia Chat a Nokia Beta Labs oldalairól tölthető le, és a PC Suite segítségével egyszerűen telepíthető a telefonunkra. A fejlesztők N95 8GB, N95, N82, N81 8GB, N81, N76, E71, E66, E51, 6290, 6120 Classic és 6110 Navigator készülékeken tesztelték a szoftvert, de ezenkívül E90-en, 6124 classic-on, 6121 classic-on és 5700 XpressMusic-on is futtatható.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp