Connect with us

Hirdetés

technokrata

6x-os optikai zoomot kap az iPhone 3G

Kütyük

6x-os optikai zoomot kap az iPhone 3G

Egy távoli tárgyat, vagy eseményt szeretnénk lefotózni mobillal? Ez most már nem jelenthet gondot!

A fényképezős telefonok minősége és tudása rohamos léptékben fejlődik. Emlékezzünk csak vissza, hogy nem is olyan rég még ritkaság számba mentek a VGA-nál nagyobb, 1 megapixeles felbontású kamerás készülékek, ma viszont már nem is egy olyan telefon van jelen a piacon, melynek felbontása 3, vagy éppen 5 megapixel. A felbontás növelése azonban önmagában véve még kevés az üdvösséghez, ezért a gyártók rájöttek arra, hogy nem árt, ha autofókuszt is tesznek a kamerákba – a képélesség növelése érdekében. Azonban mi van akkor, ha a megörökítésre szánt téma túl messze van tőlünk, mi egyszerűen nem tudunk közelebb menni hozzá, a digitális zoomot pedig eleve parasztvakításnak tekintjük?

Ilyenkor jöhet jól az optikai zoom, ami azonban manapság még mindig olyan ritka, mint a fehér holló. A Sharp-féle 903-as és 904-es modellekben kétszeres nagyításra, a Nokia N93-ban és N93i-ben, illetve a Samsung G800-ban és G810-ben pedig háromszoros nagyításra képes az optikai zoom, de ezeket leszámítva nem sok hasonló szolgáltatási körü fotós mobilt találunk a piacon.

Addig is, amíg az optikai zoomos telefonok nem terjednek el széles körben, lehetőség van arra, hogy legalább utólagos módon optikai zoommal vértezzük fel a már meglévő készülékünket. A különböző mobil kiegészítők gyártásával és forgalmazásával foglalkozó Brando nemrégiben vette fel a kínálatába az úgynevezett Mobile Phone Telescope-ot, ami nem más, mint egy a telefonok optikájára külsőleg felrögzíthető, hatszoros nagyításra képes mini objektív.

A manuális fókuszállítású készülék legújabb változata az 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású Apple iPhone 3G-re applikálható fel, ára pedig 19 dollár (3.100 forint). Az olcsó objektívbe szerelt lencsék minőségéről egyelőre nincsenek információink.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés