Connect with us

SMS-küldés laptoppal

Kütyük

SMS-küldés laptoppal

Kipróbáltuk, mit tud a Toshiba vadonatúj designja mögött megbúvó Satellite A300.

Nemrég írtunk a távol-keleti vállalat designváltásáról, mellyel megújította hordozható számítógépeinek Satellite (és Satellite Pro) családját. Ez az átalakulás azonban nem csak a külső „trendibbé” válását jelentette, hanem a kis készülékek belseje, felszereltsége, tudása is átalakult kicsit. És hogy mi változott? Erre kerestük a választ az alatt az egy hét alatt, amíg teszteltük a Toshiba Satellite A300 14T modelljét.

Az biztos, hogy a csomagolásával még nem ragadja magával a leendő vásárlót: a laptop fehér-piros kartondobozban lapul. Kinyitásakor a következőkkel kell az újdonsült tulajdonosnak találkoznia: adapter, tápkábel, rengeteg kezelési útmutató (amik zöme szerencsére magyar nyelvű), illetve természetesen magával a notebookkal. A zongoralakk-fekete külső modern látványt nyújt, a billentyűzetpanel szürke csíkjai pedig megtörik a monoton feketeséget – visszafogott, mégis figyelemfelkeltő designt alkottak a Toshiba emberei.

Maga a noteszgép 15,4 colos LCD-t kapott: a folyadékkristályos kijelző WXGA, vagyis 1280×800 pixeles felbontású, értelemszerűen wide, azaz szélesképernyős kialakítású. A kijelző kávájába, az LCD fölé integrálták az 1,3 megapixles webkamerát, illetve a hanghívásokat lehetővé tevő mikrofont is. A másik felet a billentyűzetpanelbe szerelt Harman Kardon hangszórók révén hallhatja a felhasználó. És ha már szóba kerültek a kis gép multimédiás képességei: a két hangszóró között, fehér LED-fénnyel megvilágítva találhatók a médialejátszást vezérlő érintőgombok.

Méretéből adódóan nem fért el rajta numerikus billentyűzet, cserébe viszont teljes értékű kurzorgomb-kialakítást és Home/End/Page Up/Page Down/Insert/Delete gombokat kapunk – használatukhoz nem szükséges az Fn billentyű lenyomása. Maga a billentyűzet természetesen magyar kiosztású, az ujjaknak megfelelő méretű gombokkal (nem tömörítették össze a végletekig sem a Shift, sem a Backspace billentyűket).

Nem csak a billentyűpanelen találkozunk fehér LED-ekkel: a touchpad alatt található néhány, a vázba integrált kijelző. Ezek olyan információkkal látják el a felhasználót, mint a kis gép bekapcsoltságának, winchesterműveleteinek, akkumulátor töltésének jelzése (ez kivételesen narancssárga színben pompázik). Alatta, az előlapra került a Wi-Fi kapcsoló, aminek révén egy mozdulattal el tudjuk vágni a digitális külvilágtól a masinát. Ezzel megnövelhető az egy töltéssel elérhető üzemidő, ha nincsen szükség vezetékmentes hálózati csatlakozásra. Emellé került az infraport, a memóriakártyákat fogadni képes dokkoló nyílása, a mikrofon be- és a fejhallgató kimenet, valamint a hangerőszabályzó potméter. Sajnos ez utóbbi továbbra sem kapott OSD támogatást, vagyis a hangerő változtatása hallás alapján történik; a televízióknál megszokott egzakt módon, az LCD-n kijelezve nem láthatjuk.

A Satellite A300-as baloldalára került a külső monitorhoz való kapcsolódást lehetővé tevő D-Sub csatlakozó, illetve a hőkivezető nyílás, amelyen keresztül a laptop belsejében termelődő meleg levegő eltávozhat (használat közben nem volt zavaró a melegedés, bár a processzort megizzasztó műveletek során, a felpörgő ventillátor által kifújt levegő a bőrnek hosszabb távon már melegnek bizonyult). Visszatérve a kialakításra: amennyiben televízióval szeretnénk összekötni a masinát, megtehetjük S-video kimenete révén, amely az Ethernet-csatlakozó, két USB és egy IEEE1394-es port mellett szintén a gép baloldalára került.

Hátul teljesen sima felülettel találkozunk, a Toshiba mérnökei a „kábeldzsungelt” a gép két oldalára tervezték. Jobbra található a lopásbiztos zár, a tápcsatlakozó, az optikai meghajtó, valamint a modem- és két további USB port. Ez utóbbiakról érdemes megjegyezni, hogy mindegyik képes aktív töltésre (azaz Sleep n Charge funkcióval rendelkezik), még a noteszgép kikapcsolt állapotában is. Vagyis akár arra is használhatjuk a Satellite A300-ast, hogy kisebb hordozható elektronikus eszközeink (fényképezőgép, mobiltelefon, PDA) akkumulátorát feltöltsük, amennyiben azok támogatják az USB-n keresztüli betáplálást.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő
casio Gravitiymaster

Kütyük

A 72 grammos Gravitymaster

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő