Connect with us

Skype 4 – előtérben a videohívások

Kütyük

Skype 4 – előtérben a videohívások

Komoly mérföldkő a VoIP szoftver életében.

„A legfontosabb kiadás a Skype történetében.” – így jellemezte a cég elnöke, Josh Silverman az üzenőkliens negyedik generációját. A szoftver egyelőre béta változatban tölthető le, és csak Windows-os felhasználók próbálhatják ki, de már most látszik, hogy milyen grandiózus lépésre szánták el magukat a fejlesztők. Indítás után a kliens a teljes képernyőt elfoglalja, és ennek a felületnek a közepébe „ült be” a videokezelés. Akiknek nem tetszik az új design, többnyire ezt róják fel az új kiadás legfőbb hibájának.

„Régi kezelőfelületünk hangalapú kommunikációs célokat szolgált.” – mondta Silverman. Az új Skype azonban nagy hangsúlyt helyez a beszélgetés közbeni képátvitelre is: jobbá vált a videocsevegő része. Egy nagy, zöld „video call” gomb segítségével kezdeményezhetünk videohívást, és hangsúlyosabb lett a drágább televíziós készülékekből ismert PIP (picture-in-picture) funkcionalitás. Amikor valaki videocsevegést folytat, valóban úgy érezheti magát, mintha egy videocsevegő szobában lenne, állította Silverman.

A fejlesztők ígérete szerint a P2P technológia jóminőségű videózást tesz lehetővé; a GUI átalakításával pedig több hely jut a szöveges csevegésnek vagy a file-ok küldésének. A felhasználó „behúzhat” videókat a DailyMotionről és a Metacafe-ból (de a Youtube-ról nem). Egyszerre továbbra is csak két ember folytathat egymással videobeszélgetést, vagyis videokonferenciát még nem lehet tartani a Skype-pal. Hangalapú hívás esetében azonban akár 25-en is részt vehetnek egyszerre.

Importálhatunk kontakokat az Outlookból, az Outlook Express-ből, a Hotmailből és a Yahoo Mailből (Gmailből nem). Képes érzékelni, ha a felhasználó új headsetet használ, emellett rendelkezik olyan szoftveres eszközökkel, amelyekkel tesztelni lehet a hang és a videó minőségét.

Az elsősorban hangminőségbeli fejlesztéseket tartalmazó új kiadás második bétaváltozata letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom