Connect with us

technokrata

Melyik a legjobb kamerás mobil?

Kütyük

Melyik a legjobb kamerás mobil?

A Samsung fotós mobilja egy komoly díjjal lett gazdagabb.

Az idei esztendőben a Samsung SGH-G810 kapta meg a legjobb európai fotós mobiltelefonnak járó EISA díjat. Emlékezetes, hogy a TIPA hasonló díját idén tavasszal a Nokia jelenlegi csúcs fotós mobilja, az N82 zsebelte be.

Az EISA (European Imaging & Sound Association / Európai Kép és Hang Szövetség) 20 európai ország mintegy 50 prominens audió, videó, házimozi, mobil elektronika és fotózás témájú magazinját fogja össze. A szövetség minden évben díjazza az új termékeket funkcióik, minőségük és általános felhasználói tetszetősségük alapján. Az EISA bírái állásfoglalásukban az alábbiakat emelték ki a G810 kapcsán: ˝Kamera vagy telefon? Pár éve a G810 funkciói legfeljebb csak komoly fényképezőgépekben voltak elképzelhetőek. A készüléknek ugyanakkor elegáns és tiszteletet parancsoló a megjelenése˝.

Samsung SGH-G810
A keresztségben Samsung SGH-G810 nevet kapott újdonság nem hagyományos mobiltelefon, hanem smartphone, lévén, hogy Symbian 9.2 operációs rendszert futtat. Az S60 3rd Edition Feature Pack 1 szoftveres készülék elődjéhez hasonlóan szétcsúsztatható kialakítást kapott, és némileg vékonyabb lett: a csukott állapotban 103 milliméter hosszú mobil 52,9 milliméter széles és 17,9 milliméter vastag.

A digitális fényképezőgép modul legfontosabb jellemzői közé tartozik többek közt az 5 megapixeles (2.560×1.920 képpont) felbontás, a háromszoros optikai zoom, a xenon-vaku, az autofókusz funkció, a képstabilizátor, illetve az arcfelismerő technológia.

Újdonság, hogy a Samsung G810-ben immár egy GPS-vevőt is elhelyeztek a fejlesztők, így a telefon akár navigációs célokra is használható, ezenkívül pedig arra is lehetőséget biztosít, hogy a fényképekbe elmentsük a készítés helyének pontos koordinátáit.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) készülék természetesen GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA kompatibilis (maximum 3,6 Mbit/s), valamint Wi-Fi (802.11b/g) és Bluetooth 2.0 (A2DP) is helyet kapott benne. A microSD memóriakártyákat támogató Samsung G810 belső memóriája 130 MB-os kapacitással bír, ezenkívül említést érdemel még az MP3/AAC/WMA zenelejátszó, a sztereó FM rádió, a TV-kimenet, illetve a szabványos 3,5 milliméteres audio csatlakozó. A 2,4 colosról 2,6 colosra nőtt TFT kijelző QVGA felbontású és 262 ezer színárnyalatú.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp