Connect with us

Hirdetés

technokrata

Friss infók az első 8 megapixeles LG mobilról

Kütyük

Friss infók az első 8 megapixeles LG mobilról

Hivatalos formában is megerősítést nyert, hogy hamarosan érkezik az LG profi kamerás új mobilja.

Történt ugyanis, hogy a dél-koreai gyártó weboldalán felbukkant az LG KC910 típusjelzésű készülék XML formátumú User Agent Profile állománya. Ebből a file-ból számos különböző adat kiderül, így például többek közt az is, hogy a készülék hátfalába szerelt 8 megapixeles kamerával maximum 3.264×2.448 pixeles felbontásban fotózhatunk. Ugyancsak innen lehet tudni, hogy a kijelző felbontása 400×240 pixel (WQVGA), vagyis a 800×480 pixelről (WVGA) szóló korábbi pletykák sajnos nem valós alapokra építkeztek.

Az LG várhatóan az idei német IFA szakkiállításon leplezi majd le első 8 megapixeles telefonját, mely a karácsonyi szezonban debütál majd a piacon. Az IFA 2008-at augusztus 29. és szeptember 3. között rendezik meg Berlinben.

Talán már mondanom sem kell, hogy a 8 megapixeles CMOS szenzor mellett egy nagyfényerejű xenon vakut helyez el az LG, ezenkívül pedig említést érdemel még a 720×480 pixeles (30 fps) maximális videófelbontás, az arcfelismerő funkció, illetve a képstabilizátor. Azt egyelőre nem tudni, hogy az alig 14 milliméter vastag LG KC910 pontosan milyen formával fog rendelkezni, az viszont biztos, hogy kezelőfelülete teljesen új lesz.

A megapixel háború tehát tovább folytatódik. Míg a Távol-Keleten már jó ideje kaphatók akár 10 megapixeles mobiltelefonok is, addig Európában jelenleg 5 megapixelnél tetőzik a mobilokba szerelt kamerák felbontása. Az 5 megapixeles határt elsőként a Sony Ericsson lépte át, amikoris június közepén bejelentette első 8 megapixeles telefonját, a kereskedelmi forgalomban valamikor az év végén debütáló Sony Ericsson C905-öt. Ezt követően a Samsung lépett, és júliusban bemutatta az ugyancsak 8 megapixeles i8510 INNOV8 készüléket, mely heteken belül már kapható is lesz.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés