Connect with us

technokrata

A legfrissebb: szénszálas új luxus Nokia – 4 GB memóriával

Kütyük

A legfrissebb: szénszálas új luxus Nokia – 4 GB memóriával

A Nokia ma reggel bemutatta legújabb, 8-as sorozatú elit készülékét.

A keresztségben Nokia 8800 Carbon Arte nevet kapott újdonság esetében olyan spéci anyagokat használnak fel, mint például a titán, a szénszál, a rozsdamentes acél, vagy a csiszolt üveg. MicroSD memóriakártyákat ugyan még mindig nem tehetünk a mobilba, de legalább az integrált memória kapacitását 1 GB-ról 4 GB-ra növelték. A kereskedelmi forgalomban még ebben a negyedévben debütáló készülék kedvezmények és adók nélküli ára 1.100 euró, vagyis mintegy 260 ezer forint lesz.

A szétcsúsztatható kialakítású Nokia 8800 Carbon Arte csukott állapotban 109 milliméter hosszú, 45,6 milliméter széles és 14,6 milliméter vastag. A vizuális megjelenítésről ezúttal egy OLED technológiájú, 2 colos képátlójú kijelző gondoskodik, mely elsősorban QVGA (320×240 pixel) felbontásáról, illetve 16 millió színárnyalatáról ismerszik meg.

A hátfalba szerelt digitális fényképezőgép modul révén maximum 3,2 megapixeles (2.048×1.536 képpont) felbontásban fotózhatunk, a felvételek élességét pedig autofókusz funkció garantálja. Kár, hogy vakut ezúttal sem találunk az egyébként lencsevédő nélküli optika mellett. A digitális zoom maximum nyolcszoros nagyításra képes, optikai zoom – nem meglepő módon – nincs.

A microUSB csatlakozós, háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) Nokia 8800 Carbon Arte GPRS, EDGE és UMTS hálózatokban használható és természetesen Bluetooth kompatibilis. Szólnunk kell továbbá az S40 szoftverről, a hatvannégy szólamú polifonikus hangzásról, a fejlett MP3/AAC zenelejátszóról, az 1.000 férőhelyes telefonkönyvről, illetve az 1.000 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátorról. A mozgásszenzoros telefonnal egyébként akár oly módon is elnémíthatók a bejövő hívások, hogy egyszerűen lefelé fordítjuk a készüléket.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp