Connect with us

100 ezer dollár a jogtalanul megvádolt zenerajongónak

Kütyük

100 ezer dollár a jogtalanul megvádolt zenerajongónak

Ezúttal a jogvédőknek kellett fizetnie, amiért ártatlanul hurcoltak meg valakit. Több ilyen eset is megtörtént, mint amennyiről tudunk…

Talán már mindenki ismeri az RIAA rövidítést, amely az Amerikai Hanglemezkiadó Szövetséget rejti maga mögött – az évtized elején kezdtek „peres hadjáratba” a zenerajongók ellen. Az USA-ban számos internetezőt fenyegettek meg bírósági eljárással, és legtöbbször sikerült is peren kívül megállapodniuk a kiszemelt áldozattal. Néha azonban visszanyalt a fagyi…

Példának mindjárt itt van Anderson esete, akinek három évig tartott az ügye, de kitartása meghozta az eredményt. Az RIAA kénytelen volt ejteni az ügyet, és beismerni, hogy hibáztak. Ennyivel ráadásul nem úszta meg a jogvédő szervezet, mivel kártérítésre kötelezték őket: három héttel ezelőtt egészen pontosan 107.834 dollár bánatpénzt ítélt meg a bíróság a jogtalanul megvádolt amerikai férfi számára.

Hasonló történt a csak Fosterként említett file-cserélővel is. Számára 68 ezer dollárnyi kártérítést ítélt az ügyében döntő bíró, fedezendő a férfi perköltségeit, illetve ügyvédjének bérét. Az abszolút nyertes azonban egy harmadik férfi lett, aki összesen 222 ezer dolláros kártérítést kapott a hanglemezkiadók szövetségétől.

A fenti számok ismeretében pedig máris nem áll olyan jól a szénája a szervezetnek, ami a bevételeket és kiadásokat illeti. Kíváncsian várjuk, hogy vajon meddig kap anyagi támogatást a zenerajongók ellen folytatott háborújához az RIAA…Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom