Connect with us

technokrata

Hamachi: ha hálózatban akarunk játszani barátainkkal

Kütyük

Hamachi: ha hálózatban akarunk játszani barátainkkal

Az ingyenes klienssel az Interneten keresztül csatlakozhatunk össze, mintha helyi hálózaton szórakoznánk.

Számos játék kínál multiplayer szórakozást, ám ezek egy része csak helyi hálózatban (LAN) élvezhető. Viszont nem lehet minden héten LAN-party-t szervezni, ezért kompromisszumos megoldást kell kötniük az élményre vágyóknak. Egy Skype-pal felszerelve máris élőszóban együtt lehetünk barátainkkal, de mi a helyzet a hálózattal? Nos, itt lép be a képbe a japános nevet kapott Hamachi.

A Hamachi tulajdonképpen nem más, mint egy nulla konfigurációt igénylő virtuális hálózati alkalmazás, amely biztonságos kommunikációt tesz lehetővé bármely két vagy több számítógép között, amely az Internetre csatlakozik. Ezt a feladatot ráadásul tűzfalaktól, NAT-szolgáltatásoktól függetlenül el tudja látni; például a felhasználók külön virtuális IP-címet kapnak a létrehozott hálózaton belül. Gyorsan telepíthető, és, amint már fent is említettük, gyakorlatilag semmilyen konfigurálást nem igényelve biztosítja, hogy az adott hálózathoz csatlakozott PC-k egymást LAN-ban „lássák”.

Külön érdekessége, hogy magyar nyelvű weboldal is segíti azokat, akik mégis úgy érzik, hogy elkellene egy kis támogatás a szoftver használatához. A Hamachi legújabb, 1.0.3.0-s változata letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp