Connect with us

technokrata

Teszt: LG KC550 – olcsó ötös

imgkc5502.jpg

Kütyük

Teszt: LG KC550 – olcsó ötös

Íme az ékes bizonyítéka annak, hogy ma már nem feltétlenül kerül sokba egy olyan mobiltelefon, melynek hátlapjában egy 5 millió képpontot számláló szenzor teljesít szolgálatot. Következzék hát az LG KC550 élőfotós bemutatója!

A szétcsúsztatható kialakítású, elhúzható lencsevédős LG KC550-et úgy tervezték, hogy könnyedén megörökíthessük vele életünk különböző pillanatait, ezért a készülék leggyakrabban használt kamerafunkcióit egyetlen klikkeléssel elérhetjük a dedikált gombok segítségével. A készüléknek a gyenge fényviszonyok sem jelentenek problémát, hiszen a kamera funkciógombjai világítanak, és a LED-vaku is elég erős ahhoz, hogy megvilágítsa a sötét objektumokat.

Az LG KC550 5 megapixeles képszenzorával és Schneider-Kreuznach optikájával nagyfelbontású, részletekben gazdag fotókat készíthetünk, bár a képminőség némileg elmarad az LG KU990 Viewty, illetve az LG KF750 Secret esetében tapasztalt szinttől A kamera érzékenységét egészen ISO800-ig állíthatjuk, a képstabilizátor pedig még remegő kéz esetén is tiszta és éles képeket biztosít. Az autofókusz meglepően gyors, a 3-6-9 felvételes sorozatfelvevő viszont sajnos csak a VGA felbontást támogatja.

A 2,4 colos képátlójú LCD-n (QVGA, 262 ezer szín) könnyedén visszanézhetjük fotóinkat, az Auto Image Rotation funkció pedig gondoskodik róla, hogy képeink a készülék vízszintes, vagy függőleges helyzetében is a megfelelő nézetben legyenek. A készülék dobozán az áll, hogy a telefonnal 720×480 pixeles felbontásban, 30 képkocka/másodperc sebességgel rögzíthetünk videókat, ez azonban nem teljesen fedi a valóságot, a 30 fps-t ugyanis csak 640×480 képpontos felbontás mellett tudja biztosítani a készülék, ami persze még mindig tiszteletre méltó teljesítmény.

Az alaphelyzetben 96,9×51,4×14,9 milliméter méretű és alig 110 gramm tömegű LG KC550 számos olyan tulajdonsággal rendelkezik, mint a korábban bemutatott és globálisan igen népszerűvé vált LG Viewty, melyből 2007 őszi piacra kerülése óta már több mint 1,5 millió darabot értékesítettek világszerte. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a KC550 jelentősen olcsóbb, mint a Viewty.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) LG KC550 telefonban olyan mozgásalapú (M-Toy) játékokat is találhatunk, melyek kihasználják az integrált giroszkópban rejlő lehetőségeket. A készülék döntésével, vagy forgatásával virtuális darts-ot játszhatunk, horgászhatunk, vagy akár navigálhatunk is egy útvesztőben. A GPRS/EDGE és Bluetooth 2.0 kompatibilis, sztereó FM rádiós LG KC550 kártyafüggetlen ára jelenleg 45-50 ezer forint körül alakul (Pannon előfizetéssel 29.970 forint). A microSD memóriakártyákkal bővíthető (belső memória: 12 MB) telefonból kimaradt az UMTS és a HSDPA, a tizenkét csatornás FM rádió pedig sajnos nem RDS kompatibilis.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp