Connect with us

Hirdetés

technokrata

iPhone: a hiba a 3G chipben van, de nem lesz termékvisszahívás

Kütyük

iPhone: a hiba a 3G chipben van, de nem lesz termékvisszahívás

A legfrissebb hírek az iPhone 3G adatátviteli problémáival kapcsolatban.

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, az elmúlt hetekben egyre több iPhone 3G felhasználó panaszkodott arra, hogy a készülék nem valami fényesen teljesít 3G fronton. A felhasználók elmondása szerint a telefon UMTS/HSDPA adatátvitele a vártnál jelentősen lassabb, ezenkívül pedig gyakran az is előfordul, hogy a készülék egyszerűen eldobja a 3G adatkapcsolatot. Az Apple reakciója erre rögtön az volt, hogy ez nem az iPhone hibája, hanem sokkal inkább arra vezethető vissza, hogy az USA-ban az iPhone 3G-t forgalmazó AT&T-nek jelenleg bizony ilyen minőségű a mobil hálózata. Ennek az állításnak viszont az a szépséghibája, hogy az új iPhone 3G problémáira nem csak az amerikai, hanem az európai felhasználók is egyre nagyobb számban panaszkodnak. A holland T-Mobile szóvivője nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a probléma nem a szolgáltató hálózatában, hanem bizony magában a telefonban keresendő. Ennek bizonyítéka, hogy az iPhone 3G-vel olyan helyeken is akadozik a 3G adatátvitel, ahol más mobiltelefonokkal hibátlanul működik a 3G.

És akkor most a legfrissebb hírek: a problémát állítólag egy a német Infineon cég által gyártott mikrochip okozza. Az Apple most mindent megtesz annak érdekében, hogy megússza az igen költséges és nem utolsó sorban komoly presztízsveszteséget okozó termékvisszahívást. Különböző források szerint a 3G problémákat az iPhone közeljövőben érkező szoftverfrissítése teljes mértékben orvosolni fogja. Kíváncsian várjuk a fejleményeket!

Természetesen az Infineon sem hagyhatta szó nélkül a témát: a cég szóvivője elmondta, hogy az ügy pikantériája, hogy az iPhone 3G-be szerelt Infineon mikrochip minden más mobiltelefonban, így például többek közt a Samsung készülékeiben is hibátlanul működik.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés