Connect with us

Hirdetés

technokrata

2 hét múlva jön a 8 megapixeles LG csúcsmobil

Kütyük

2 hét múlva jön a 8 megapixeles LG csúcsmobil

A megapixel háború a jelek szerint tovább folytatódik.

Míg a Távol-Keleten már jó ideje kaphatók akár 10 megapixeles mobiltelefonok is, addig Európában jelenleg 5 megapixelnél tetőzik a mobilokba szerelt kamerák felbontása. Az 5 megapixeles határt elsőként a Sony Ericsson lépte át, amikoris június közepén bejelentette első 8 megapixeles telefonját, a kereskedelmi forgalomban valamikor az év végén debütáló Sony Ericsson C905-öt. Ezt követően a Samsung lépett, és júliusban bemutatta az ugyancsak 8 megapixeles i8510 INNOV8 készüléket, mely heteken belül már kapható is lesz.

A legfrissebb pletykák szerint a dél-koreai LG az idei német IFA szakkiállításon leplezi majd le első 8 megapixeles telefonját, mely a karácsonyi szezonban debütál majd a piacon. Az IFA 2008-at augusztus 29. és szeptember 3. között rendezik meg Berlinben.

Az LG első 8 megapixeles telefonja KC910 típusjelzéssel ellátva jelenik majd meg a kereskedések polcain. Talán már mondanom sem kell, hogy a 8 megapixeles CMOS szenzor mellett egy nagyfényerejű xenon vakut helyez el az LG, ezenkívül pedig említést érdemel még a 720×480 pixeles (30 fps) maximális videófelbontás, az arcfelismerő funkció, illetve a képstabilizátor. Azt egyelőre nem tudni, hogy a WVGA (800×480 pixel) felbontású érintőkijelzős és alig 14 milliméter vastag LG KC910 pontosan milyen formával fog rendelkezni, az viszont biztos, hogy kezelőfelülete teljesen új lesz.

Az LG a közelmúltban az 5 megapixeles KU990 Viewty (Talmácsi változatban is) révén ért el komoly sikereket, egy ideje pedig már az ugyancsak 5 megapixeles, ám szétcsúsztatható kialakítású KF750 Secret-et is forgalmazza hazánkban. Ezenkívül nem mehetünk el szó nélkül a piac egyik legolcsóbb 5 megapixeles készülékének tekinthető LG KC550 mellett sem, mely a Pannonnál néhány napja 29.970 forintos előfizetéses áron kapható.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés