Connect with us

A nagy blama: gondok az új iPhone 3G-vel – jön a termékvisszahívás?

Kütyük

A nagy blama: gondok az új iPhone 3G-vel – jön a termékvisszahívás?

Nem várt problémák adódtak a vadonatúj iPhone-nal.

Az elmúlt hetekben egyre több iPhone 3G felhasználó panaszkodott arra, hogy a készülék nem valami fényesen teljesít 3G fronton. A felhasználók elmondása szerint a telefon UMTS/HSDPA adatátvitele a vártnál jelentősen lassabb, ezenkívül pedig gyakran az is előfordul, hogy a készülék egyszerűen eldobja a 3G adatkapcsolatot.

Az Apple reakciója erre rögtön az volt, hogy ez nem az iPhone hibája, hanem sokkal inkább arra vezethető vissza, hogy az USA-ban az iPhone 3G-t forgalmazó AT&T-nek jelenleg bizony ilyen minőségű a mobil hálózata. Ennek az állításnak viszont az a szépséghibája, hogy az új iPhone 3G problémáira nem csak az amerikai, hanem az európai felhasználók is egyre nagyobb számban panaszkodnak. A holland T-Mobile szóvivője nemrégiben azt nyilatkozta, hogy a probléma nem a szolgáltató hálózatában, hanem bizony magában a telefonban keresendő. Ennek bizonyítéka, hogy az iPhone 3G-vel olyan helyeken is akadozik a 3G adatátvitel, ahol más mobiltelefonokkal hibátlanul működik a 3G.

Független szakértők szerint az iPhone 3G-be szerelt chipset állhat az ügy hátterében, és könnyen elképzelhető, hogy a szoftverfrissítéssel nem orvosolható problémára egyetlen hathatós gyógyír lesz, ami nem más, mint az Apple számára óriási kiadásokat és nem kis presztízsveszteséget okozó termékvisszahívás. A végére pedig egy kis videó, mely azt mutatja, hogy az iPhone 3G hivatalos reklámjában látható sebesség köszönőviszonyban sincs a valós felhasználás melletti sebességgel:Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

longines-hydroconquest-full-black-ceramic-l3-784-4-56-9-1

SmartWatch

Igazán férfias sportórát mutatott be a Longines

2019. július 20. szombat
Business woman are checking stock market graph on digital tablet

Office

SUSE Enterprise Storage 6: miénk itt a tár!

2019. július 17. szerda
caw211w-fc6467-special-ed-through-time-80s-2019
maxresdefault

SmartPhone

Nokia okostelefond van? Akkor azonnal frissítsd Pie-ra!

2019. július 13. szombat
procentric

Smart-TV

TV-k veszik át a wifi-hotspotokat a hotelekben

2019. július 10. szerda

Dotkom