Connect with us

technokrata

Vezet a Motorola – a Nokia csak az ötödik

Kütyük

Vezet a Motorola – a Nokia csak az ötödik

A címből könnyen kikövetkeztethető, hogy ezúttal nem a világpiaci részesedésekkel foglalkozunk.

A Strategy Analytics legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy az Egyesült Államokban – sokak meglepetésére – még mindig a Motorola a vezető mobiltelefon gyártó. Az amerikai vállalat jelenleg mintegy 25,8 százalékos piacrésszel rendelkezik, ami jelentős visszaesést jelent az egy évvel ezelőtti 36,6 százalékhoz képest.

Az USA-ban 17 százalékról 21 százalékra növelte részesedését a dél-koreai LG, így jelenleg a második helyen tanyázik. Az ugyancsak dél-koreai székhelyű Samsung 16,6 százalékról 18,6 százalékra lépett előre, ami a harmadik helyhez elegendő.

A különböző BlackBerry készülékeiről ismert RIM a negyedik pozíciót tudhatja magáénak: a vállalat óriásit lépett előre, hiszen 4,8 százalékról 10,6 százalékra növelte piacrészét. Érdekesség, hogy a világ legnagyobb mobilgyártójaként jegyzett finn Nokia az Egyesült Államokban csak az ötödik helyen található: a cég 9 százalékról csak 9,5 százalékra tudott előrelépni. Az USA-ban az elmúlt negyedévben egyébként összesen mintegy 41,9 millió mobiltelefon adtak el a gyártók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp