Connect with us

technokrata

Tilos kölcsönadni a mobilunkat!

Kütyük

Tilos kölcsönadni a mobilunkat!

Íme egy igen egyedi új törvényi szabályozás.

Szerencsére nem kis hazánkban, hanem a távoli Sri Lankán tervezik bevezetni azt az új törvényt, mely kimondja, hogy minden mobiltelefon használó személynek folyamatosan magával kell hordania egy papírt, mely hitelesen igazolja, hogy a zsebében lapuló mobil készülék ténylegesen az ő tulajdonát képezi. Érdekesség, hogy a törvény ezenkívül még azt is megtiltja, hogy valaki kölcsönadja a telefonját egy barátjának, vagy ismerősének.

A Sri Lanka-i kormány ezzel a törvénytervezettel a mobiltelefonok illegális, illetve a nemzetbiztonságra veszélyt jelentő használatát szeretné jelentős mértékben visszaszorítani, vagyis a kormányzat azt reméli, hogy ezzel az új szabályozással elejét lehet majd venni többek közt annak, hogy a mobiltelefonokat különböző terrorcselekményekhez használják fel. A kormány ezenkívül hadat kíván üzenni a Sri Lankába illegális módon telefonokat importálók számára: egyes becslések szerint havonta mintegy 20 ezer telefon kerül be ily módon az országba.

Sri Lanka mintegy 8,5 millió GSM előfizetője a következő havi mobilszámlával együtt kapja majd meg az üggyel kapcsolatos részletes tájékoztatást. Arról egyelőre sajnos nem szól a fáma, hogy milyen büntetésre számíthatnak az új mobil törvényt be nem tartók.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák