Connect with us

Jönnek a digitális TV-s és TMC-s GPS navigátorok a feltört iGO hazájába

Kütyük

Jönnek a digitális TV-s és TMC-s GPS navigátorok a feltört iGO hazájába

Ma délelőtt az LCP Systems budapesti sajtótájékoztatóján jártunk.

Hegedűs Viktor, az LCP Systems ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy a vállalat egy újabb fontos mérföldkőhöz érkezett: az LCP Systems most ünnepli ötéves születésnapját. Emberünk kiemelte, hogy a 2003-ban három munkatárssal indult cég ma már hatvan embernek ad munkát, és a közeljövőben két új irodát tervez nyitni a régióban.

Egy érdekes adat: míg az első évben csak 60 millió forint volt az LCP Systems forgalma, addig 2007-ben már több mint 7,8 milliárd forint. Hegedűs Viktor elmondta, hogy a forgalom idén várhatóan 10-15 százalékkal fog növekedni a tavalyi esztendőhöz képest, vagyis a növekedés lassulóban van. Ennek hátterében elsősorban az áll, hogy ma Magyarországon egyre több olyan ˝pucér˝ GPS készülék kerül forgalomba, melyre nyíltan, vagy burkolt módon illegális (feltört) iGO szoftvert telepítenek. Hegedűs üdvözölte a hazai hatóságok azon közelmúltbéli razziáit, melyekre olyan helyszíneken került sor, ahol tört iGO-t telepítettek a felhasználók készülékeire. A cég egyébként a Nav N Go partnereként azon fáradozik, hogy az iGO 8 hamarosan a környező országokban, így például Bukarestben és Pozsonyban is élethű 3D objektumokat jelenítsen meg.

Az LCP Systems még ebben a hónapban, de legkésőbb szeptemberben széles körű TMC támogatással rukkol majd elő – mint ismeretes, első körben hazánkban csak a Garmin, illetve TomTom készülékek támogatják az augusztus elsején Budapesten indult RDS-TMC-t, mely augusztus második felében országos lefedettségűvé fog válni. A cég ezenkívül előrehaladott tárgyalásokat folytat az Antenna Hungáriával a digitális műsorszórás kapcsán, melynek eredményeképpen hamarosan digitális TV-vevővel kombinált GPS navigátorok is meg fognak jelenni az LCP Systems termékkínálatában. Ezen, egyelőre pontosan meg nem nevezett készülékek tesztelése egyébként már javában folyik.

Elhangzott továbbá, hogy míg tavaly még 45-55 százalékban oszlott le a cég forgalma a külföldi és hazai piacok között, addig ez az arány idén várhatóan 60-40 százalékra fog módosulni, ezenkívül pedig hazánkban immár nem a fővárosban, hanem a vidéki régiókban tapasztalható igazi forgalomnövekedés. Az LCP Systems szeptember közepén egyébként egy új terméktámogatási rendszer fog bevezetni, melynek részletei azonban egyelőre még ismeretlenek, de idővel minden titokra fény fog derülni!Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Honor20Pro
LG IFA díjnyertes termékek 2019

Kütyük

2019-2020 legjobb prémium OLED TV-je

2019. augusztus 18. vasárnap
mr-george-zhao-president-of-honor-at-the-honor-vision-china-launch_web

Smart-TV

A Honor teljesen újraértelmezi a Smart-TV fogalmát

2019. augusztus 17. szombat
evolveo_sportwatch_ms1_1

SmartWatch

Az Evolveo piacra dobott egy okosórát SIM támogatással

2019. augusztus 16. péntek
samsung-galaxy-note-10-plus-screen-head-on-2-1200x675

Dotkom