Connect with us

technokrata

IPv6 Magyarországon

Kütyük

IPv6 Magyarországon

Az Externet bevezeti az IPv6-ot.

Augusztus közepétől kezdi meg az IPv6 bevezetését az Externet. A szolgáltató első körben az alaphálózatát készíti fel az IPv6 formátumú IP-címek kezelésére, ezt követően a saját szerverein (e-mail és tárhely szolgáltatást biztosító kiszolgálók) végzi el a szükséges előkészületeket. Az utolsó fázisban, körülbelül 1-2 hónapon belül már a végfelhasználók is igényelhetnek IPv6-os címeket.

„Az IPv6 bevezetése nem azt jelenti, hogy a teljes infrastruktúráját IPv6-ra váltja az Externet, hanem azt, hogy a jelenlegi IPv4 szolgáltatásaival párhuzamosan már IPv6 formátumú címeket is kaphatnak az ügyfelek. Mivel egyre többen keresik az IPv6-ot nyújtó szolgáltatókat, szeretnénk az elsők lenni, ahol ilyet tudnak igényelni.” – mondta el Várkonyi Ádám, a társaság marketing igazgatója.

Mi az az IPv6?
Minden internetre kapcsolt számítógépnek van IP-címe, ez egy egyedi azonosító, amelyet az interneten kommunikáló számítógépek egymás azonosítására használnak. Az IP-cím az interneten olyan, mint a telefonos hálózatokban a telefonszám. A jelenleg az interneten elterjedt ún. IPv4 szabvány közel 4 milliárd ilyen egyedi azonosító kiosztását teszi lehetővé. Tekintettel azonban arra, hogy a világháló rohamos ütemben bővül, rövidesen elfogynak a világban kiosztható IP-címek.

Ennek a problémának a megoldására dolgozták ki az új IPv6-os szabványt, amely szinte kimeríthetetlen számú IP-cím kezelésére képes. Az IPv6 szabvány bevezetése hasonló ahhoz, ahogy a telefonszámok hosszát megnövelték a 20. században, az egyre növekvő telefonigények miatt.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák