Connect with us

Az új Mozilla böngésző mindent megváltoztat? Videóval

Kütyük

Az új Mozilla böngésző mindent megváltoztat? Videóval

Aurora: látványos megközelítése annak, hogyan néz ki a jövő webbrowsere.

A múlt hét végén adta közzé elképzelését a jövő böngészőjéről a Mozilla Foundation. Aurora névre keresztelt szoftveréről egy bemutatóvideó is megjelent, amelyen a felhasználók együttműködésének igen magas fokát demonstrálják. Ez elsősorban a Webről szerzett adatok megosztását, megvitatását segíti: az animációban egy online időjárás jelentést veséznek ki a felek egymás között. A videó szerint ezeket az objektumokat el lehet mozdítani böngészőbeli helyükről, és az asztalra lehet rakni (drag&drop), illetve dinamikusan manipulálni.

Talán a legérdekesebb dolog az egész bemutatóban, hogy a Mozilla elképzelése szerint a jövő böngészői számos, ma még desktopszintű feladatot is magukba integrálnak. Sőt, azonnali üzenetküldő szolgáltatás is elérhető, közvetlenül a böngésző felületéről.

Arról természetesen szó sincs, hogy a projekt hamarosan a nyilvánosság előtt debütálna, letölthető/telepíthető formában. Viszont betekintést ad a Mozilla „boszorkánykonyhájába”, abba, hogy az alapítvány milyen ötleteket vizsgál meg, mielőtt azokat beépítené jövőbeli szoftvereibe. A Mozilla arra bátorítja a nyíltforrású fejlesztőket, hogy merész ötletekkel álljanak elő, és próbálják meg azokat „kézzelfogható” formába önteni. Különösen fontos ez a designt illetően, legalábbis a site szerint, mivel a designerek jellemzően nem szoktak részt venni nyíltforrású projektekben.

„Célunk, hogy még több embert ültessünk le az asztalhoz, és kemény, előremutató párbeszédre buzdítsuk őket; illetve a Firefox, a Mozilla projekt és az egész Web jövőbeli kinézetének irányvonalat – ha nem is szabjunk, de inspiráljunk.” – olvasható az alapítvány beszámolójában.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Device offers wireless printing without a router and mobile print functionality with Apple AirPrint, Google Cloud Print, Mopria and Android support.
p30_pro_eisa

SmartPhone

A Huawei P30 Pro lett az idei év legjobb okostelefonja

2019. augusztus 22. csütörtök
lg_thinq_amazon_01

Smart home

Az LG háztartási gépei bevásárolnak helyetted online

2019. augusztus 22. csütörtök
klíma az irodában

Office

Hogyan állítsuk be a klímát az irodában

2019. augusztus 21. szerda
mobilfoto_kiallitas_budapest_19

Esemény

Mobilfotó-kiállítás perui portrékból

2019. augusztus 19. hétfő

Dotkom

YouTube előfizetés

Digitális oktatás

YouTube Music előfizetés diákkedvezménnyel

2019. augusztus 19. hétfő
maxresdefault-1

Dotkom

A Huawei bemutatta saját operációs rendszerét

2019. augusztus 11. vasárnap
maxresdefault

Dotkom

A Vodafone beindította a jövő szenzorhálózatát

2019. augusztus 7. szerda
psd2 blockbenpay
adesso magyar iroda

Dotkom

Képviseletet nyit az adesso Magyarországon

2019. augusztus 5. hétfő