Connect with us

Hirdetés

technokrata

Az új Mozilla böngésző mindent megváltoztat? Videóval

Kütyük

Az új Mozilla böngésző mindent megváltoztat? Videóval

Aurora: látványos megközelítése annak, hogyan néz ki a jövő webbrowsere.

A múlt hét végén adta közzé elképzelését a jövő böngészőjéről a Mozilla Foundation. Aurora névre keresztelt szoftveréről egy bemutatóvideó is megjelent, amelyen a felhasználók együttműködésének igen magas fokát demonstrálják. Ez elsősorban a Webről szerzett adatok megosztását, megvitatását segíti: az animációban egy online időjárás jelentést veséznek ki a felek egymás között. A videó szerint ezeket az objektumokat el lehet mozdítani böngészőbeli helyükről, és az asztalra lehet rakni (drag&drop), illetve dinamikusan manipulálni.

Talán a legérdekesebb dolog az egész bemutatóban, hogy a Mozilla elképzelése szerint a jövő böngészői számos, ma még desktopszintű feladatot is magukba integrálnak. Sőt, azonnali üzenetküldő szolgáltatás is elérhető, közvetlenül a böngésző felületéről.

Arról természetesen szó sincs, hogy a projekt hamarosan a nyilvánosság előtt debütálna, letölthető/telepíthető formában. Viszont betekintést ad a Mozilla „boszorkánykonyhájába”, abba, hogy az alapítvány milyen ötleteket vizsgál meg, mielőtt azokat beépítené jövőbeli szoftvereibe. A Mozilla arra bátorítja a nyíltforrású fejlesztőket, hogy merész ötletekkel álljanak elő, és próbálják meg azokat „kézzelfogható” formába önteni. Különösen fontos ez a designt illetően, legalábbis a site szerint, mivel a designerek jellemzően nem szoktak részt venni nyíltforrású projektekben.

„Célunk, hogy még több embert ültessünk le az asztalhoz, és kemény, előremutató párbeszédre buzdítsuk őket; illetve a Firefox, a Mozilla projekt és az egész Web jövőbeli kinézetének irányvonalat – ha nem is szabjunk, de inspiráljunk.” – olvasható az alapítvány beszámolójában.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés