Connect with us

technokrata

Árat csökkentett a Nokia

Kütyük

Árat csökkentett a Nokia

A finnek egyre nagyobb nyomást gyakorolnak a rivális mobilgyártókra.

A világ legnagyobb mobilcégeként jegyzett Nokia az elmúlt hónapban számos telefon készülékének csökkentette az árát – derül ki a legfrissebb piaci adatokból. A Nokia a zenére és multimédiára kihegyezett mobilok árát csökkentette a legnagyobb mértékben, ezenkívül pedig számos kisebb árcsökkentést hajtott végre különböző alsó- és felsőkategóriás telefonok esetében. A legnagyobb árzuhanás a Nokia 5310 és Nokia 5610 zenetelefonokat, illetve a Nokia N81 8GB multimédiás készüléket érintette.

Mint ismeretes, a Nokia piaci részesedése a második negyedév végén elérte a 40 százalékot. Emlékezetes, hogy 2007 második negyedévében 38 százalékos, 2008 első negyedévében pedig mintegy 39 százalékos piacrészt birtokolt a vállalat.

Az elmúlt negyedévben 122 millió Nokia mobiltelefon talált gazdára világszerte, ami az azt megelőző negyedévhez képest 6 százalékos, éves szinten pedig 21 százalékos növekedést jelent. Az eladott készülékek átlagára három hónap alatt 79 euróról 74 euróra csökkent. A Nokia egyébként úgy véli, hogy 2008-ban várhatóan 10 százalékkal több mobilt adnak majd el a gyártók, mint 2007-ben.Szólj hozzá!

További Kütyük

Népszerű

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

SmartPhone

Tipp