Connect with us

technokrata

Hihetetlen felbontású, 3D-s mobiltelefon kijelző

Kütyük

Hihetetlen felbontású, 3D-s mobiltelefon kijelző

A Seiko Epson ezúttal igazán nagyot durrantott.

A japán vállalat legfrissebb fejlesztése nem más, mint egy újgenerációs, elsősorban mobiltelefonokba szánt kijelző. A display mérete ugyan nem túl nagy, felbontása viszont annál inkább: a 2,57 colos panel XGA felbontású, vagyis egész pontosan 1.024×768 képpont büszke birtokosa. Összehasonlításképp, a jelenleg forgalomban lévő mobilokban található 2-2,8 colos LCD-k túlnyomó többsége mindössze 320×240 pixeles felbontású. Pixelszám tekintetében tehát ehhez képest a Seiko Epson újdonsága több mint tízszeres előrelépést tett.

Az új high-tech kijelző azonban nem egyszerűen csak óriási felbontású, hanem még háromdimenziós képmegjelenítésre is képes, ráadásul oly módon, hogy a felhasználónak nincs szüksége semmilyen spéci szemüveghez ahhoz, hogy a kijelző képét 3D-ben lássa. Mindezt úgy sikerült elérni, hogy a fejlesztők különleges bikonvex lencséket helyeztek el a pixelek felett.

Amennyiben minden jól megy, akkor két éven belül megjelenhetnek majd a piacon az első olyan mobiltelefonok, melyekben már ez az újfajta Seiko Epson kijelző teljesít szolgálatot.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák