Connect with us

technokrata

Internet: szélesebb sávon Magyarország

Kütyük

Internet: szélesebb sávon Magyarország

Közel 200 kilométerrel bővítette optikai gerinchálózatát a GTS-Datanet, valamint jelentős kapacitásnövelést hajtott végre.

A GTS-Datanet hálózatfejlesztésének köszönhetően a cég nemzetközi kapcsolatokat kiszolgáló tranzithálózata 2008 augusztusától teljes egészében 10 Gigabit/s alapú DWDM technológián üzemel. A beruházás összértéke elérte a negyedmilliárd forintot.

A most végrehajtott hálózatbővítés- és fejlesztés összhangban áll a GTS Central Europe azon törekvésével, hogy magyar leányvállalatát, a GTS-Datanetet a Délkelet-Európa felé irányuló értékesítés központjává tegye. A hálózati kapacitás most végrehajtott bővítése a GTS-Datanet számára lehetővé teszi, hogy még magasabb műszaki színvonalon tehessen eleget a Szlovéniából, Horvátországból, Romániából, a Balkán országaiból, valamint Törökországból érkező megrendeléseknek.

„Nemzetközi ügyfélkörünk kiszolgálása mellett a továbbiakban is kiemelt figyelmet fordítunk hazai ügyfeleinkre, ezért az idei év második felében a belföldi igényeket kiszolgáló hálózatunkat fejlesztjük majd tovább.” – mondta el Szathmári Géza, a GTS-Datanet ügyvezető igazgatója – „Ennek keretében 2008 decemberéig további százmillió forintos beruházást tervezünk annak érdekében, hogy a nagy kapacitású, nemzetközi igényeket kiszolgáló optikai hálózatunkhoz bővítsük a belföldi csatlakozási lehetőségeket.”

A GTS-Datanet jelenleg az egyetlen hazai alternatív távközlési szolgáltató, amely saját gerinchálózattal rendelkezik. A mára több mint 2200 km hosszú, 80×10 Gigabit/s maximális kapacitású optikai hálózat kiépítésére a cég az elmúlt tíz évben mintegy százmillió eurót fordított.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák