Connect with us

Hirdetés

technokrata

A Nokia is beszáll a 8 megapixeles versenybe

Kütyük

A Nokia is beszáll a 8 megapixeles versenybe

A piacvezető gyártó is részt kíván venni a megapixel háború újabb csatáiban.

Jól értesült források szerint a Nokiánál már jó ideje javában folynak egy minden korábbinál nagyobb felbontású kamerát felvonultató új mobiltelefon fejlesztési munkálatai. Ez a 8 megapixeles kamerás vadonatúj modell várhatóan valamikor az ősz folyamán fog bemutatkozni, és amennyiben minden jól megy, akkor a karácsonyi időszakban (november-december) már fel fog bukkanni a kereskedések polcain.

Mint ismeretes, a Nokia jelenlegi legjobb fotós mobilja a nemrégiben TIPA díjat bezsebelt Nokia N82, mely elsősorban 5 megapixeles felbontásáról, nagy teljesítményű xenon vakujáról, illetve VGA (30 fps) videófelvevőjéről ismerszik meg.

A Sony Ericsson júniusban leplezte le első 8 megapixeles telefonját, a C905-öt. Ez a telefon minden valószínűség szerint októbertől lesz kapható, még pedig mintegy 120 ezer forintos kezdőáron. A Sony Ericsson C905 komoly negatívuma, hogy videófelvevője mindössze QVGA felbontású.

A Samsung júliusban mutatta be az első, európai piacra szánt 8 megapixeles telefonját. A kereskedelmi forgalomban néhány héten belül debütáló Samsung i8510 INNOV8 ára 180 ezer forint körül fog alakulni. A 16 GB belső memóriás telefon kamerájának egyetlen hiányossága, hogy vakuja nem xenon-, hanem LED-alapokon nyugszik.

Egyes források szerint az LG első 8 megapixeles telefonja KC910 típusjelzéssel debütál majd a piacon – a hivatalos bejelentésre minden valószínűség szerint októberben kerül majd sor, a forgalmazás pedig karácsony előtt indul majd be.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés