Connect with us

Hirdetés

technokrata

Csak környezettudatosan: elavul PC-ből robot, ékszer

Kütyük

Csak környezettudatosan: elavul PC-ből robot, ékszer

A gyerekek figyelmét is fel kell hívni a környezet védelmének fontosságára!

Az MHM Computer Hungária Kft. által szervezett Netreforgó környezetvédelmi gyermekprogram kapcsán a Noha Stúdió és Alkotóműhely „4 elem” táborának résztvevői látogattak el a Netcukrászdába július utolsó napján. A környezettudatosságra nevelő Netreforgó program, és az újrahasznosítással, környezetvédelemmel foglalkozó tábor jól kiegészítették egymást.

Velkei Éva egészségnevelő pedagógus színes előadással, diavetítéssel várta a 15 fős gyerekcsoportot környezetünk védelme, az újrahasznosítás és a veszélyes e-hulladékok kezelésének témakörében. Az érdeklődést keltő program után a hallottakkal kapcsolatban kaptak a fiatal résztvevők játékos feladatot, illetve kölcsönös kérdezz-felelek formában nyertek információt arról, ki mennyire él tudatosan gyerekfejjel és felnőttként.

Kiderült az is, hogy a számítógépek belső mechanikájából is készíthető otthon robot, sőt ékszerek is. A megfelelő hulladékkezelés elengedhetetlen napjainkban – ezzel, a különválasztott gyűjtés kérdésével is foglalkoznak a Noha táboraiban. Az MHM számítógéptermében kapott ásványvizek üvegeit Sós Dóra és Nemes Natália táborvezetők közreműködésével, a gyerekek által készített szelektív hulladékgyűjtőkben helyezik el, illetve újrahasznosítják azt.

Számítástechnikával kapcsolatos kérdésekre Csontos András, az MHM Computer Hungária rendszergazdája állt készséggel rendelkezésre. Rendhagyó, szemléltető, interaktív válaszokat kaptak a gyerekek, betekinthettek a központi gépterembe, és kezükbe vehették a belső alkatrészeket is.

Az MHM bízik benne, hogy a program segít felhívni a figyelmet arra: megváltozott világunkban mindenkinek figyelmet kell fordítania a mindennapi hulladékkezelésre, beleértve az elhasznált számítástechnikai termékek megfelelő tárolását is. A most felnövekvő generáció gondolataiba és életébe beépített környezettudatos hozzáállás megoldást jelenthet, hogy jövőnket szebb, környezeti problémáktól mentes világban élhessük.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés