Connect with us

technokrata

Világelső: mobiltelefonok elektronikus papír kijelzővel

Kütyük

Világelső: mobiltelefonok elektronikus papír kijelzővel

Ha azt hittük, hogy a TFT-vel, majd pedig az OLED-del véget ért a mobiltelefonokba szánt kijelzők fejlesztése, bizony nagyot tévedtünk.

Az E Ink bejelentette, hogy a Casio és a Hitachi a cég úgynevezett ˝E Ink Vizplex Imaging Film˝-alapú kijelzőit szereli egyes legújabb mobiltelefonjaiba: a világon most először alkalmaznak elektronikus papír technológiát kagylómobilok külső kijelzőjében.

Satoshi Shirasawa, a Casio mobiltelefonos fejlesztésekkel foglalkozó részlegének marketing igazgatója elmondta, hogy a Casio-nak azért esett a választása az E Ink kijelzőre, mert ez az újfajta display még erős napsütés mellett is könnyen leolvasható, képe 180 fokos szögben látható, rendkívül vékony és flexibilis, ráadásul fogyasztása is teljesen minimális.

A Casio elsőként egy G´zOne típusjelzésű mobiltelefonba szerel E Ink kijelzőt, a Hitachi pedig a W61H típusjelű készüléket vértezi fel hasonló technológiával. A 2 megapixeles kamerás Hitachi telefonban fellelhető elektronikus papír külső kijelző 2,7 colos képátlóval rendelkezik, a belső normál LCD pedig 2,8 colos és WQVGA (400×240 pixel) felbontású.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek