Connect with us

technokrata

Mikor jelenik meg az Internet Explorer 8?

Kütyük

Mikor jelenik meg az Internet Explorer 8?

Bíztató hírek a Microsoft böngészőjének idei debütálásáról.

Tény: a Mozilla nagyot kaszált a Firefox 3 kiadásával, és elsősorban nem is annak pozitív tulajdonságai (kisebb erőforrásigény, gyorsabb és biztonságosabb működés) révén, hanem az ügyes „gerillamarketinggel”. Népszerűségét nem meglepő módon nagy riválisa, az Internet Explorer ellenében tudta növelni, ami egyre inkább érzékenyen érinti Redmondot. Az óriásvállalat hiába adta ki az Internet Explorer hetedik generációját a múlt évben, megállítani nem, csak ideiglenesen mérsékelni tudta felhasználói táborának apadását (azért ne legyenek kétségeink, a magyar trendek ellenére globálisan még mindig az IE vezet).

Érthető tehát, hogy a Microsoft igyekszik minél hamarabb újat mutatni e téren. Azt azonban mostanáig nem lehetett tudni, hogy még idén megjelenik-e az utód, az Internet Explorer nyolcas változata. Nos, nemrég kiderült: a Microsoft pénzügyeinek elemzése végett tartott Financial Analyst Meeting (FAM) találkozón Bill Veghte, a vállalat Windows-zal és online szolgáltatásokkal foglalkozó részlegének vezető alelnöke úgy nyilatkozott, hogy a szoftver az év egy későbbi szakaszában fog megjelenni. Ennél pontosabb időpont azonban nem hangzott el – csak az biztos, hogy augusztusban debütál a nyolcadik kiadás második bétaváltozata.

Annak érdekében, hogy elkerülje a korábbi verzióknál tapasztalt webes inkompatibilitások nagy részét, Redmond még több munkát fordít erre a témára. Egyben arra hívta fel a webfejlesztők figyelmét, hogy készüljenek fel az új böngészőváltozatra, és fejlesszék bele oldalaikba az IE8 lehetőségeit kihasználni képes kódokat.

További részletek az IE8-ról.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek