Connect with us

technokrata

iPhone-t egy luxusautó áráért?

Kütyük

iPhone-t egy luxusautó áráért?

Luxus, mindenek felett!

Nemrégiben számoltunk be arról, hogy a mobiltelefonok nemesítésére szakosodott Goldstriker cég egy mintegy 1,7 millió forintos változatot dobott piacra a július 11. óta kapható iPhone 3G-ből, melynek felületét rengeteg kis gyémánt díszíti. Ez a puccos iPhone azonban elbújhat az Amuso Ultimo Diamond nevezetű készülék mögött, mely jelen pillanatban a világ legdrágább iPhone-ja. A nem kevesebb mint 1.179 darab gyémántot felvonultató telefon ára átszámítva mintegy 26 millió forint, ráadásul ez a készülék még nem is a 3G-s, hanem a normál iPhone-ra épül.

Apple iPhone 3G
A készülék designja nem sokat változott az elődhöz képest, méretei pedig minimális mértékben növekedtek. A 133 gramm tömegű új iPhone egész pontosan 115,5 milliméter hosszú, 62,1 milliméter széles, illetve 12,3 milliméter vastag. A TFT technológiájú érintőkijelzőhöz nem nyúltak hozzá a fejlesztők, ennek megfelelően a 3,5 colos képátlóval rendelkező display továbbra is 320×480 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú. Az LCD kapcsán említést érdemel továbbá a már jól ismert Multi Touch technológia, a mozgásérzékelőre épülő automatikus kijelzőkép elfordítás, illetve a fényérzékelős automata fényerőállítás. A digitális fényképezőgép modul mindenképpen csalódást okoz, hiszen még mindig csak 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású és vakuja sincs.

Az első iPhone-t rengeteg kritika érte azért, mert csak az öregecske GPRS és EDGE adatátvitelt támogatta. A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) új iPhone-nak végre sikerült túllépnie ezen: a készülék a Wi-Fi (802.11b/g) és a Bluetooth 2.0 mellett UMTS-t és villámgyors HSDPA-t is kapott. Érthetetlen azonban, hogy a 3G videóhívásokhoz való második kamerát miért felejtették le a telefon előlapjáról. A TV-kimenetes és 3,5 milliméteres audio csatlakozós készülék egy feltöltéssel maximum 300 órás működésre képes, beszélgetési ideje pedig elérheti a 10 órát. Új előfizetéssel a 8 GB-os modell (fekete) 199 dollárba kerül, a 16 GB-os változatért (fekete, fehér) pedig 299 dollárt kell fizetni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek