Connect with us

technokrata

Fizetni kell minden bejövő SMS-ért!

Kütyük

Fizetni kell minden bejövő SMS-ért!

Itt a mobil szolgáltatók legújabb bevételi forrása.

Eddig ugyebár csak az általunk elküldött rövid szöveges üzenetekért kellett fizetni, hamarosan azonban változni fog a helyzet. Történt ugyanis, hogy két kanadai mobil szolgáltató, a Bell és a Telus bejelentette, hogy a jövő hónaptól kezdve nem csak az SMS-ek küldése, hanem azok fogadása is pénzbe fog kerülni.

A Bell előfizetőknek augusztus 8-tól lesz fizetős az SMS-ek fogadása, a Telus ügyfeleinek pedig augusztus 24-től kell majd fizetniük a telefonjukra érkezett üzenetek után. A szolgáltatók minden egyes fogadott SMS-ért 0,15 kanadai dollárt, vagyis átszámítva mintegy 21,60 forintot számítanak majd fel a pre-paid előfizetőknek (a havidíjas ügyfeleket egyelőre nem érinti a dolog).

A Bell és a Telus egyébként már készülhet is a bírósági perekre, hiszen az előfizetők – teljes joggal – arra panaszkodnak, hogy egy-egy beérkező üzenet kapcsán egyszerűen nincs lehetőségük eldönteni, hogy az adott SMS-t fogadni szeretnék, vagy esetleg elutasítják.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd