Connect with us

technokrata

Nokia navigáció – nem csak autósoknak!

Kütyük

Nokia navigáció – nem csak autósoknak!

Top Maraton a Nokia navigálásával.

A Nokia évek óta nagy hangsúlyt fektet a navigációra, így a Nokia Maps (Térképek) alkalmazás folyamatos fejlesztése, valamint a Nokia Sports Tracker, GPS-alapú nyomkövető alkalmazás megalkotása mind a jobb tájékozódást szolgálják. A Nokia mindezeken túl azokra is gondol, akik folyamatosan járják az országot-világot, így a május 25-én indult 2008-as Top Maraton sorozat is a Nokia és T-Mobile navigálásával valósul meg, melynek következő állomása augusztus 3-án Eger lesz.

A Nokia nem csupán a pontos tájékozódásban segíti a Top Maraton kerékpárosait, a kétkerekűek teljes kényelméről is gondoskodik. Kerékpármosó, kerékpártároló, lazító masszázs várja a versenyzőket és kísérőket a versenyek helyszínein. A családtagok, barátok számára az egész napos gyermek és felnőtt programok önfeledt szórakozást és ajándékokat ígérnek. Lesz többek között óriás kirakó, memória játék, valamint ki lehet próbálni a Nokia N95 készülék játékait is. A pontos navigációra, azonban mindenkinek szüksége lesz, hiszen a kerékpáros ügyességi játékok, a navigációs akadálypálya, a labirintus, a virtuális maraton, mind a tájékozódási készséget teszik próbára.

A Nokia a versenyeken túl is segít a tökéletes navigációban, számos szolgáltatást kifejezetten erre a célra fejlesztett ki. Ilyen a már említett GPS-alapú nyomkövető alkalmazás, a Sports Tracker, mely automatikusan rögzíti és eltárolja a bejárt útvonalakat, és azok mentén elhelyezi a telefonról a szolgáltatáshoz továbbított fotóikat a rögzítés időpontja és helye alapján. A GPS-t és egyéb érzékelőket, eszközöket (például szívritmus-érzékelőt) az S60 platformon futó alkalmazással kombinálva, a Nokia Sports Tracker lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy adatokat tároljanak (helyszín, útvonal, sebesség, távolság, szívritmus és időpont), illetve megtervezzék és rögzítsék az útvonalakat.

Az idén 4. alkalommal megszervezett Top Maraton mountain bike verseny következő állomása az Eger melletti Berva-völgyből rajtol, közvetlenül a Bükk lábától. A 44 kilométeres rövidtáv egy teljesen tanuló, kezdő pálya, ezért olyanok is elindulhatnak, akik nem vállalják be a keményebb megmérettetést. A jobb erőben lévők az 55- és a 100 kilométeres szakaszok közül is választhatnak.

A Top Maraton 2008-as állomásai:
2008. augusztus 3.: Eger
2008. augusztus 31.: Mátraháza.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek