Connect with us

technokrata

Nokia: vége a viszálynak

Kütyük

Nokia: vége a viszálynak

A Nokia és a Qualcomm új megállapodást írt alá – a két vállalat megegyezett, hogy rendezik peres ügyeiket.

A Nokia a Qualcomm bejelentette, hogy új megállapodást írtak alá, mely számos szabványt, mint például a GSM, az EDGE, a CDMA, a WCDMA, a HSDPA, az OFDM, a WiMax, az LTE és más technológiákat is érint. A megállapodás eredményeként a két vállalat közötti minden peres ügyben megegyezés születik, beleértve a Nokia Európai Bizottságnál tett panaszának visszavonását.

Az új, 15 évre szóló megállapodás értelmében a Nokia licencet kapott az összes Qualcomm szabadalom használatára a Nokia mobil készülékekben és a Nokia Siemens Networks infrastrukturális berendezésekben. Emellett a Nokia beleegyezett, hogy egyik szabadalmát sem fogja közvetlenül a Qualcomm ellen használni, ami lehetővé teszi, hogy a Qualcomm integrálja a Nokia technológiáját a Qualcomm chipkészletekbe. A megállapodás pénzügyi szerkezetének részét képezi egy azonnali összeg kifizetése, valamint a folyamatban levő, esedékes szabadalmi díjak megfizetése a Qualcommnak. A Nokia beleegyezett, hogy több szabadalom tulajdonjogát átengedi a Qualcomm-nak, közöttük olyanokét is, amiket kulcsfontosságúnak mondanak a WCDMA, a GSM és az OFDMA technológiákhoz. A konkrét feltételek titkosak.

˝Úgy gondoljuk, hogy ez a megállapodás igen pozitív az iparágra nézve, amely lehetővé teszi, hogy a piac hasznát lássa az innovációnak és az új technológiáknak˝ – mondta el Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia vezérigazgatója. ˝A megállapodás pozitív pénzügyi hatása a Nokia eredeti várakozásain belül van, és teljes mértékben tükrözi vezető pozíciónkat a szellemi tulajdon és piac területén˝.

˝Nagyon örülök, hogy ez a fontos megállapodás létrejött közöttünk˝ – mondta Paul Jacobs, a Qualcomm vezérigazgatója. ˝Az új licenc-megállapodás feltételei, beleértve a Qualcommnak juttatott pénzügyi és egyéb értékeket, erős szellemi tulajdonbéli pozíciónkat tükrözik számos jelenlegi és következő generációs technológia területén. Ez a megállapodás több területen is kikövezi az utat a két vállalat közötti különleges lehetőségek számára˝.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek