Connect with us

technokrata

Nokia: vége a viszálynak

Kütyük

Nokia: vége a viszálynak

A Nokia és a Qualcomm új megállapodást írt alá – a két vállalat megegyezett, hogy rendezik peres ügyeiket.

A Nokia a Qualcomm bejelentette, hogy új megállapodást írtak alá, mely számos szabványt, mint például a GSM, az EDGE, a CDMA, a WCDMA, a HSDPA, az OFDM, a WiMax, az LTE és más technológiákat is érint. A megállapodás eredményeként a két vállalat közötti minden peres ügyben megegyezés születik, beleértve a Nokia Európai Bizottságnál tett panaszának visszavonását.

Az új, 15 évre szóló megállapodás értelmében a Nokia licencet kapott az összes Qualcomm szabadalom használatára a Nokia mobil készülékekben és a Nokia Siemens Networks infrastrukturális berendezésekben. Emellett a Nokia beleegyezett, hogy egyik szabadalmát sem fogja közvetlenül a Qualcomm ellen használni, ami lehetővé teszi, hogy a Qualcomm integrálja a Nokia technológiáját a Qualcomm chipkészletekbe. A megállapodás pénzügyi szerkezetének részét képezi egy azonnali összeg kifizetése, valamint a folyamatban levő, esedékes szabadalmi díjak megfizetése a Qualcommnak. A Nokia beleegyezett, hogy több szabadalom tulajdonjogát átengedi a Qualcomm-nak, közöttük olyanokét is, amiket kulcsfontosságúnak mondanak a WCDMA, a GSM és az OFDMA technológiákhoz. A konkrét feltételek titkosak.

˝Úgy gondoljuk, hogy ez a megállapodás igen pozitív az iparágra nézve, amely lehetővé teszi, hogy a piac hasznát lássa az innovációnak és az új technológiáknak˝ – mondta el Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia vezérigazgatója. ˝A megállapodás pozitív pénzügyi hatása a Nokia eredeti várakozásain belül van, és teljes mértékben tükrözi vezető pozíciónkat a szellemi tulajdon és piac területén˝.

˝Nagyon örülök, hogy ez a fontos megállapodás létrejött közöttünk˝ – mondta Paul Jacobs, a Qualcomm vezérigazgatója. ˝Az új licenc-megállapodás feltételei, beleértve a Qualcommnak juttatott pénzügyi és egyéb értékeket, erős szellemi tulajdonbéli pozíciónkat tükrözik számos jelenlegi és következő generációs technológia területén. Ez a megállapodás több területen is kikövezi az utat a két vállalat közötti különleges lehetőségek számára˝.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd