Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nokia: vége a viszálynak

Kütyük

Nokia: vége a viszálynak

A Nokia és a Qualcomm új megállapodást írt alá – a két vállalat megegyezett, hogy rendezik peres ügyeiket.

A Nokia a Qualcomm bejelentette, hogy új megállapodást írtak alá, mely számos szabványt, mint például a GSM, az EDGE, a CDMA, a WCDMA, a HSDPA, az OFDM, a WiMax, az LTE és más technológiákat is érint. A megállapodás eredményeként a két vállalat közötti minden peres ügyben megegyezés születik, beleértve a Nokia Európai Bizottságnál tett panaszának visszavonását.

Az új, 15 évre szóló megállapodás értelmében a Nokia licencet kapott az összes Qualcomm szabadalom használatára a Nokia mobil készülékekben és a Nokia Siemens Networks infrastrukturális berendezésekben. Emellett a Nokia beleegyezett, hogy egyik szabadalmát sem fogja közvetlenül a Qualcomm ellen használni, ami lehetővé teszi, hogy a Qualcomm integrálja a Nokia technológiáját a Qualcomm chipkészletekbe. A megállapodás pénzügyi szerkezetének részét képezi egy azonnali összeg kifizetése, valamint a folyamatban levő, esedékes szabadalmi díjak megfizetése a Qualcommnak. A Nokia beleegyezett, hogy több szabadalom tulajdonjogát átengedi a Qualcomm-nak, közöttük olyanokét is, amiket kulcsfontosságúnak mondanak a WCDMA, a GSM és az OFDMA technológiákhoz. A konkrét feltételek titkosak.

˝Úgy gondoljuk, hogy ez a megállapodás igen pozitív az iparágra nézve, amely lehetővé teszi, hogy a piac hasznát lássa az innovációnak és az új technológiáknak˝ – mondta el Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia vezérigazgatója. ˝A megállapodás pozitív pénzügyi hatása a Nokia eredeti várakozásain belül van, és teljes mértékben tükrözi vezető pozíciónkat a szellemi tulajdon és piac területén˝.

˝Nagyon örülök, hogy ez a fontos megállapodás létrejött közöttünk˝ – mondta Paul Jacobs, a Qualcomm vezérigazgatója. ˝Az új licenc-megállapodás feltételei, beleértve a Qualcommnak juttatott pénzügyi és egyéb értékeket, erős szellemi tulajdonbéli pozíciónkat tükrözik számos jelenlegi és következő generációs technológia területén. Ez a megállapodás több területen is kikövezi az utat a két vállalat közötti különleges lehetőségek számára˝.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés