Connect with us

Nokia: vége a viszálynak

Kütyük

Nokia: vége a viszálynak

A Nokia és a Qualcomm új megállapodást írt alá – a két vállalat megegyezett, hogy rendezik peres ügyeiket.

A Nokia a Qualcomm bejelentette, hogy új megállapodást írtak alá, mely számos szabványt, mint például a GSM, az EDGE, a CDMA, a WCDMA, a HSDPA, az OFDM, a WiMax, az LTE és más technológiákat is érint. A megállapodás eredményeként a két vállalat közötti minden peres ügyben megegyezés születik, beleértve a Nokia Európai Bizottságnál tett panaszának visszavonását.

Az új, 15 évre szóló megállapodás értelmében a Nokia licencet kapott az összes Qualcomm szabadalom használatára a Nokia mobil készülékekben és a Nokia Siemens Networks infrastrukturális berendezésekben. Emellett a Nokia beleegyezett, hogy egyik szabadalmát sem fogja közvetlenül a Qualcomm ellen használni, ami lehetővé teszi, hogy a Qualcomm integrálja a Nokia technológiáját a Qualcomm chipkészletekbe. A megállapodás pénzügyi szerkezetének részét képezi egy azonnali összeg kifizetése, valamint a folyamatban levő, esedékes szabadalmi díjak megfizetése a Qualcommnak. A Nokia beleegyezett, hogy több szabadalom tulajdonjogát átengedi a Qualcomm-nak, közöttük olyanokét is, amiket kulcsfontosságúnak mondanak a WCDMA, a GSM és az OFDMA technológiákhoz. A konkrét feltételek titkosak.

˝Úgy gondoljuk, hogy ez a megállapodás igen pozitív az iparágra nézve, amely lehetővé teszi, hogy a piac hasznát lássa az innovációnak és az új technológiáknak˝ – mondta el Olli-Pekka Kallasvuo, a Nokia vezérigazgatója. ˝A megállapodás pozitív pénzügyi hatása a Nokia eredeti várakozásain belül van, és teljes mértékben tükrözi vezető pozíciónkat a szellemi tulajdon és piac területén˝.

˝Nagyon örülök, hogy ez a fontos megállapodás létrejött közöttünk˝ – mondta Paul Jacobs, a Qualcomm vezérigazgatója. ˝Az új licenc-megállapodás feltételei, beleértve a Qualcommnak juttatott pénzügyi és egyéb értékeket, erős szellemi tulajdonbéli pozíciónkat tükrözik számos jelenlegi és következő generációs technológia területén. Ez a megállapodás több területen is kikövezi az utat a két vállalat közötti különleges lehetőségek számára˝.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő