Connect with us

Hirdetés

technokrata

Nyomulnak az érintőkijelzős mobilok

Kütyük

Nyomulnak az érintőkijelzős mobilok

Az LG eddig 7 millió érintőkijelzős telefont értékesített világszerte.

Az LG Electronics továbbra is vezető szerepet játszik az érintőkijelzős telefonok piacán, melyek hamarosan a csúcskategóriás mobilpiac domináns szereplőivé fognak válni. A cég jelentése szerint világszerte összesen 7 millió darab érintőképernyős LG telefon talált gazdára 2008 második negyedévének végéig. Mindez komoly sikernek számít, hiszen az LG mindössze öt negyedévvel ezelőtt mutatta be első érintőpaneles telefonját, az LG Prada-t.

Az LG érintésalapú technológiával rendelkező mobiljai közül a profi kamerával ellátott LG Viewty bizonyult a legsikeresebbnek, melyből több mint 2 millió darabot értékesítettek eddig. Az LG Viewty sikere a készülék 5 megapixeles kamerájában és könnyen kezelhető érintőképernyőjében rejlik, mellyel tetszés szerint szerkeszthetjük fotóinkat. Az LG Prada szintén nagyon kelendő volt, noha a készülék felső árkategóriás.

Az érintőképernyős telefonok iránti növekvő kereslet meghatározó tényező volt az LG nyereségének növekedésében. A 7 millió értékesített érintőképernyős telefon átlagára 530 amerikai dollár volt készülékenként. Fontos kiemelni, hogy az LG sikerében nagy szerepet játszottak a prémium kategóriás modellek, köztük a Viewty, a Voyager (csak Amerikában forgalmazott) és a Venus (KF600 Európában) jelentős eladásai Európában és Észak-Amerikában. A KF600-ból 1,6 millió, a Voyagerből 1,3 millió példányt adtak el máig.

Az egyre nagyobb számban értékesített érintőképernyős telefonok az LG márkaértékének erősítésében is fontos szerepet játszanak. Egy nem-segített márkaismertséget vizsgáló kutatás szerint a cég márkaismertsége az Egyesült Királyságban 2007-re 91,4 százalékra nőtt a 2005-ös 80 százalékról. Az Egyesült Államokban a cég márkaismertsége 83,1 százalékra nőtt a két évvel korábbi 65,1 százalékról.

˝Igazi úttörőnek számítunk az érintőképernyős telefonok világában, mivel összesen 49 megoldást szabadalmaztattunk az LG Prada telefon fejlesztése során˝ – mondta Dr. Skott Ahn, az LG Electronics Mobile Communications Company vezetője. ˝A kezdetek óta arra törekszünk, hogy telefonjaink rendkívül könnyen kezelhetőek legyenek, ezernyi funkciójuk ellenére is. Ennek köszönhetőek érintőképernyős készülékeink nagy sikerei. Kutatásaink segítségével folyamatosan lépést tartunk az érintőképernyős telefonok egyre növekvő piacán annak érdekében, hogy még az eddiginél is innovatívabb telefonokat alkothassunk vásárlóinknak˝.



Szólj hozzá!

További Kütyük

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés