Connect with us

technokrata

Ha unod, hogy megszakad a letöltés…

Kütyük

Ha unod, hogy megszakad a letöltés…

HTTP/FTP/Bitorrent/Youtube állományok, és akár komplett website-ok letöltése: Free Download Manager.

Az Internet Explorer még a hetes kiadás után is adós maradt egy jó letöltőmenedzser funkcióval – az űrt ezért számos szoftver továbbra is kihasználja. Ilyen például a megszakadt letöltéseket folytatni tudó, többszálas letöltésre képes, ugyanakkor ingyen (open source) használható Free Download Manager (FDM), amely a minap újult meg és vált letölthetővé.

Maga a szoftver lehetővé teszi, hogy nem csak HTTP, hanem HTTPS és FTP site-okról is a megszakadt adatátvitelt folytatni képes módon töltsünk le. Sőt, támogatja a Bittorrent file-transzfert. Mindezt természetesen akár sokkal gyorsabban is végre tudja hajtani, mintha böngészőből kezdeményeztük volna a letöltést – alkotói szerint a többszálas, P2P kialakításnak köszönhetően akár 600%-kal is gyorsabbá válhat egy-egy állomány beszerzése.

A GNU General Public License alatt terjesztett alkalmazás emellett kínál egy olyan extrát, amit eddig csak elvétve találhatott meg az internetező: le tudja menteni winchesterre a flash videókat is. Nem okoz tehát gondot a Youtube, a Google Video és más filmmegosztó szolgáltatások nekünk tetsző klipjeinek archiválása sem. Emellé ráadásul a felhasználó részesévé válhat egy nagy közösségnek is, amely értékeli az egyes állományokat. Ez segíti a tájékozódást, hogy az adott file-t mennyire érdemes letölteni, mit tapasztaltak a többiek ezzel kapcsolatban. Nem meglepő módon ez a fajta kontroll szinte teljesen kiiktatja a használhatatlan és/vagy veszélyes állományok letöltésének veszélyét.

Mire képes még a FDM? Beállítható sávszélesség korlátozás, szervezhetővé és ütemezhetővé válnak a letöltések, komplett website-okat tölthetünk le HTML Spidere révén, Interneten keresztül távolról is vezérelhető stb. Érdemes tehát próbát tenni: a legújabb, 2.6.783 Beta változat letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

kiemelt-kep
2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd