Connect with us

Ha unod, hogy megszakad a letöltés…

Kütyük

Ha unod, hogy megszakad a letöltés…

HTTP/FTP/Bitorrent/Youtube állományok, és akár komplett website-ok letöltése: Free Download Manager.

Az Internet Explorer még a hetes kiadás után is adós maradt egy jó letöltőmenedzser funkcióval – az űrt ezért számos szoftver továbbra is kihasználja. Ilyen például a megszakadt letöltéseket folytatni tudó, többszálas letöltésre képes, ugyanakkor ingyen (open source) használható Free Download Manager (FDM), amely a minap újult meg és vált letölthetővé.

Maga a szoftver lehetővé teszi, hogy nem csak HTTP, hanem HTTPS és FTP site-okról is a megszakadt adatátvitelt folytatni képes módon töltsünk le. Sőt, támogatja a Bittorrent file-transzfert. Mindezt természetesen akár sokkal gyorsabban is végre tudja hajtani, mintha böngészőből kezdeményeztük volna a letöltést – alkotói szerint a többszálas, P2P kialakításnak köszönhetően akár 600%-kal is gyorsabbá válhat egy-egy állomány beszerzése.

A GNU General Public License alatt terjesztett alkalmazás emellett kínál egy olyan extrát, amit eddig csak elvétve találhatott meg az internetező: le tudja menteni winchesterre a flash videókat is. Nem okoz tehát gondot a Youtube, a Google Video és más filmmegosztó szolgáltatások nekünk tetsző klipjeinek archiválása sem. Emellé ráadásul a felhasználó részesévé válhat egy nagy közösségnek is, amely értékeli az egyes állományokat. Ez segíti a tájékozódást, hogy az adott file-t mennyire érdemes letölteni, mit tapasztaltak a többiek ezzel kapcsolatban. Nem meglepő módon ez a fajta kontroll szinte teljesen kiiktatja a használhatatlan és/vagy veszélyes állományok letöltésének veszélyét.

Mire képes még a FDM? Beállítható sávszélesség korlátozás, szervezhetővé és ütemezhetővé válnak a letöltések, komplett website-okat tölthetünk le HTML Spidere révén, Interneten keresztül távolról is vezérelhető stb. Érdemes tehát próbát tenni: a legújabb, 2.6.783 Beta változat letölthető gyors Download szerverünkről.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő
09

Autók

De miééért kellett ezt tenni az orrával?

2017. február 22. szerda
jpg

Fotó-videó

Donald J. Trump beiktatása 180°-os gigapixel portrén

2017. január 23. hétfő