Connect with us

technokrata

Friss kémfotók: Nokia 5800 – érintőkijelzővel

Kütyük

Friss kémfotók: Nokia 5800 – érintőkijelzővel

A hivatalos bejelentésre továbbra is várnunk kell, addig is azonban itt vannak a legújabb kémfotók.

Az elmúlt hónapokban már rengetegszer írtunk a Tube fejlesztési kódnevű készülékről, mely most már nem először tűnik fel XpressMusic típusjelzéssel, noha korábban még XpressMedia néven futott. Két dolog lehetséges: a Nokia időközben átkeresztelte a telefont, vagy pedig két különböző változatot gyártani belőle. Pletykák szerint egyébként a hivatalos bejelentésre már kevesebb mint egy hónapot kell várnunk.

A mozgásszenzoros újdonság az előzetes információk szerint 115 milliméter hosszú, 52 milliméter széles és 14,5 milliméter vastag, tömege pedig 104 gramm. A telefon szinte teljes előlapját a nagy méretű, 3,2 colos képátlójú TFT kijelző uralja, mely a mellékelt kis cerkával, illetve az ujjainkkal egyaránt kezelhető.

Fontos, hogy az Apple iPhone-tól eltérően a 640×360 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú LCD nem Multi Touch kompatibilis, arra viszont azért képes, hogy vibrációs visszajelzéssel erősítse meg bennünk a tényt, hogy például lenyomtunk egy virtuális gombot a 16:9 képarányú kijelzőn. A 140 MB-os belső memória microSD memóriakártyákkal bővíthető, az autofókuszos kamera pedig 3,2 megapixeles felbontású, és sajnos nem xenon, hanem dupla-LED vakus. A Carl Zeiss optikás fényképezőgép egyébként geotagging kompatibilis.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Nokia 5800 ugyebár nem egy N-sorozatú masina, és nem is egy high-end kategóriás termék, ettől függetlenül GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi is található benne. Ezenkívül GPS-vevőt, Bluetooth 2.0 (A2DP) kontrollert, 3,5 milliméteres audio csatlakozót és TV-kimenetet is tartalmaz a vadonatúj BL-5J akkumulátort kapott készülék.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek