Connect with us

A Google-nál is jobb webes kereső?

Kütyük

A Google-nál is jobb webes kereső?

Új keresőmotor készül a Google-t otthagyott alkalmazott révén.

Cuil – a ma bejelentett online kereső neve, melyet tervezői a Google-nél is jobban funkcionálónak propagálnak. A stanfordi professzor, Tom Costello, és felesége, Anna Patterson (aki egyébként korábban a Google-nél dolgozott) nevével fémjelzett szolgáltatás jobb és gyorsabb lesz, mint napjaink legnépszerűbb keresője, állítja a házaspár.

A két megoldás között a rangsoroló rendszer jelenti a legnagyobb különbséget. Ahelyett, hogy a Google-nél működő Pagerank szisztémához hasonlót dolgoztak volna ki (mely a weboldalakon elhelyezett linkekre alapul), a puritánabb, sötét színeket alkalmazó Cuil elemzi a weblapok tartalmát, hogy keresés esetén releváns találatokat adhasson ki. Ezeket a találatokat egyébként a Google-nél megszokott felsorolásszerű megjelenítés helyett amolyan cikkszerűen teszi elérhetővé.

Costello szerint az általuk létrehozott kereső kontextuális, vagyis igyekszik „megérteni” a szöveg tartalmát. A Google-nél háromszor több, jelenleg közel 122 milliárd weblapot monitorozó Cuil esetében ez azt jelenti, hogy ha például a Harry kulcsszót adjuk meg számára, akkor külön fülre csoportosítja a Harry Potterrel és az angol királyi család Harry hercegével kapcsolatos linkeket. Costello állítása szerint háromszor gyorsabban dolgoznak a Cuil crawlerei (vagyis az új weblapokat felkutató/elemző botok), mint a Google-nél alkalmazottak.

Az persze kérdés, hogy pusztán a jobb termék sikerre viszi-e a most induló szolgáltatást – egy olyan környezetben, ahol az internetezők nagy része a keresés szinonimájaként használja a googling kifejezetést, nem lesz könnyű dolga a Cuilnak.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő