Connect with us

technokrata

Tömegek térnek át a mobil netre

Kütyük

Tömegek térnek át a mobil netre

Hódít a vezeték nélküli, gyakorlatilag bárhol használható Internet.

Nem is olyan rég még szinte alig használtunk mobil net szolgáltatásokat, ami persze érthető is volt, hiszen ezen szolgáltatások akkoriban még csak kevés helyen és drágán voltak elérhetők, arról már nem is beszélve, hogy az általuk biztosított sebesség is hagyott némi kívánni valót maga után. Ez azonban szerencsére már a múlt, hiszen ma már egyre több helyen érhető el a villámgyors HSDPA (3,6-7,2 Mbit/s), ezenkívül pedig a mobil adatszolgáltatások ára is jelentősen kedvezőbb, mint néhány évvel ezelőtt volt.

Az IDC piackutató cég egyik legfrissebb jelentéséből kiderül, hogy jelenleg a világ lakosságának körülbelül negyede, vagyis mintegy 1,4 milliárd ember szokta használni a világhálót. A netezők mintegy 40 százaléka (550 millió) használ mobil internetes szolgáltatásokat, vagyis kétszer annyian, mint két éve. Az előrejelzések azt mutatják, hogy 2012-ig 1,9 milliárdra fog nőni az internetezők tábora, közülük pedig már nem kevesebb mint 1,5 milliárd felhasználó fog mobil netet használni. 2012-ben egyébként várhatóan 3 milliárd olyan mobiltelefon lesz a piacon, mely képes felcsatlakozni a mobil netre.

Jelenleg egyébként Kínában szörföznek a legtöbben a világhálón, egész pontosan 275 millióan, és ez a tábor 2012-ig 375 millióra fog növekedni.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek