Connect with us

technokrata

Felbukkantak a kikódolt iPhone 3G mobilok

Kütyük

Felbukkantak a kikódolt iPhone 3G mobilok

Az Apple nemrégiben debütált, második generációs mobiltelefonja már fel is bukkant az eBay-en.

Vélhetően nem kevesen vannak azok, akik nem előfizetéses, vagy pre-paid konstrukcióban szeretnének iPhone 3G-t vásárolni maguknak. Nos, pontosan az ő számukra szól az az eBay-en fellelhető ajánlat, melynek lényege, hogy átszámítva mintegy 215 ezer forint ellenében begyűjthető egy mindenféle kötöttségektől mentes, kikódolt iPhone 3G, annak is a 16 GB-os változata. Nem olcsó mulatság, az már egyszer biztos! (Zárójelben megjegyzem, hogy a tegnap bejelentett 8 megapixeles kamerás, és az érintőkijelzőn kívül gyakorlatilag minden földi jóval ellátott Samsung i8510 kezdőára 180 ezer forint.)

Apple iPhone 3G
A készülék designja nem sokat változott az elődhöz képest, méretei pedig minimális mértékben növekedtek. A 133 gramm tömegű új iPhone egész pontosan 115,5 milliméter hosszú, 62,1 milliméter széles, illetve 12,3 milliméter vastag. A TFT technológiájú érintőkijelzőhöz nem nyúltak hozzá a fejlesztők, ennek megfelelően a 3,5 colos képátlóval rendelkező display továbbra is 320×480 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú. Az LCD kapcsán említést érdemel továbbá a már jól ismert Multi Touch technológia, a mozgásérzékelőre épülő automatikus kijelzőkép elfordítás, illetve a fényérzékelős automata fényerőállítás. A digitális fényképezőgép modul mindenképpen csalódást okoz, hiszen még mindig csak 2 megapixeles (1.600×1.200 képpont) felbontású és vakuja sincs.

Az első iPhone-t rengeteg kritika érte azért, mert csak az öregecske GPRS és EDGE adatátvitelt támogatta. A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) új iPhone-nak végre sikerült túllépnie ezen: a készülék a Wi-Fi (802.11b/g) és a Bluetooth 2.0 mellett UMTS-t és villámgyors HSDPA-t is kapott. Érthetetlen azonban, hogy a 3G videóhívásokhoz való második kamerát miért felejtették le a telefon előlapjáról. A TV-kimenetes és 3,5 milliméteres audio csatlakozós készülék egy feltöltéssel maximum 300 órás működésre képes, beszélgetési ideje pedig elérheti a 10 órát.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek