Connect with us

technokrata

Ragyogó kijelzős új Sharp kagylómobil

Kütyük

Ragyogó kijelzős új Sharp kagylómobil

Egy mindenképpen egyedi mobiltelefon, a Sharp tálalásában.

A Sharp SX862 egy elsősorban az ázsiai piacokra szánt készülék, azonban mivel meg van az esélye, hogy hazánkba is eljut, érdemes egy kicsit foglalkozni vele. Ahogy azt már a Sharptól megszokhattuk, a telefonba szerelt belső kijelző pestiesen szólva nem semmi: a 3,2 colos Aquos TFT panel 854×480 pixel és 262 ezer színárnyalat büszke birtokosa, így teljesen biztosak lehetünk abban, hogy a vizuális megjelenítés nem lesz darabos. A kiegészítő külső kijelző egyébként nem különösebben érdekes, hiszen ez egy parányi méretű, mindössze 60×32 pixeles display.

A széthajtható és egyben elforgatható kialakítást kapott Sharp SX862 egész pontosan 120 grammot nyom a mérlegen, csukott helyzetben pedig 110 milliméter hosszú, 50 milliméter széles és 18 milliméter vastag (tehát nem kicsi). Az autofókuszos digitális fényképezőgép modulban egy 3 megapixeles CMOS szenzor található, melyről a gyártó nem kevesebbet állít, mint hogy még a rivális gyártók 5 megapixeles mobil kameráival is könnyedén felveszi a versenyt. Említést érdemel továbbá a nagy fényerejű LED-segédfény, illetve a VGA (640×480 pixel) felbontású videófelvevő.

A háromnormás (GSM 900/1800/1900 MHz) telefon GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA (3,6 Mbit/s) hálózatokban egyaránt használható, Bluetooth 2.0 kompatibilis, Wi-Fi azonban nincs benne. Az 50 MB-os integrált memória microSD kártyákkal egyszerűen bővíthető, ezenkívül pedig szólnunk kell még a maximum 3,5 órás beszélgetési időről, az optimális esetben 14 napos készenlétről, a 750 férőhelyes telefonkönyvről, illetve az MP3/MP4 lejátszóról. A sztereó FM rádiót és GPS-t sajnos nélkülöző Sharp SX862 fekete és ezüst változatban készül, kártyafüggetlen ára pedig mintegy 100 ezer forint körül mozog. Korántsem tucatmobil, az már egyszer biztos!Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek