Connect with us

technokrata

Nincs pardon – a Samsung válasza a Nokia N96-ra: 8 megapixeles GPS-mobil

Kütyük

Nincs pardon – a Samsung válasza a Nokia N96-ra: 8 megapixeles GPS-mobil

A korábbi kémfotók és élőfotók után most már hivatalos fényképeken is megtekinthető a Samsung új high-end smartphone-ja.

A Samsung ma hivatalosan is bejelentette az i8510 INNOV8 (innovate) nevezetű csúcsmobilját, mely készüléket az eddigiekben i8510 Primera néven emlegettünk.

Az S60 3rd Edition Feature Pack 2 (Symbian 9.3) operációs rendszerű masina hátlapjában immár nem egy 5, hanem egy 8 megapixeles (3264×2448 képpont) felbontású digitális fényképezőgép modult találunk, mely természetesen autofókuszos, azonban kár, hogy az optikai zoom, illetve a xenon vaku kimaradt belőle. Utóbbi hiányában be kell érnünk egy dupla LED-segédfénnyel. Az automatikus működésű lencsevédőt kapott kamera egyébként arcfelismerő és mosolydetektáló funkciót, képstabilizátort, panoráma módot, geotagginget és WDR (Wide Dynamic Range) funkciót is kapott. A videófelvevő maximum 120 képkocka/másodperc sebességre képes, QVGA (320×240 pixel) felbontás mellett, de ezenkívül a VGA/30 fps üzemmód sem hiányzik belőle.

Ugyancsak QVGA felbontású a TFT technológiájú, 2,8 colos képátlójú kijelző, mely 16 millió színárnyalat büszke tulajdonosa, képe pedig az integrált mozgásszenzornak köszönhetően automatikusan elfordul, ha elforgatjuk magát a telefont. A készülékbe 128 MB RAM került, no és persze 16 GB adattároló memória (lesz 8 GB-os verzió is), mely microSD memóriakártyával egészen 24 GB-ig bővíthető. A csukott helyzetben 106,5 milliméter hosszú, 53,9 milliméter széles és 17,2 milliméter vastag telefon GPRS, EDGE, UMTS és HSDPA (7,2 Mbit/s) hálózatokban használható, ezenkívül pedig Wi-Fi-t és Bluetooth 2.0-át (A2DP) is kapunk a pénzünkért.

A Samsung i8510 INNOV8 kapcsán említést érdemel még az integrált GPS-vevő (A-GPS), a sztereó FM rádió (RDS), a szabványos 3,5 milliméteres audio csatlakozó aljzat, a dupla hangszóró, a DivX és DLNA kompatibilitás, a dedikált 3D grafikus processzor, illetve az 1.200 mAh kapacitású lítium-ion akkumulátor (280 óra készenlét).

A legjobb az egészben, hogy a telefon piaci debütálására az ugyancsak 8 megapixeles Sony Ericsson C905-tel ellentétben nem kell egészen az év végéig várnunk: az i8510 INNOV8 már a jövő hónaptól kezdve kapható lesz Európában, még pedig mintegy 180 ezer forintos kezdőáron. A kereskedelmi forgalomban ugyancsak augusztusban debütáló, 5 megapixeles Nokia N96 talán egyedül csak a DVB-H mobil TV támogatás tekintetében tud többet a Samsung friss üdvöskéjénél. (A Nokia N96-ról készített exkluzív tesztünk az alábbi linken érhető el.)Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek