Connect with us

technokrata

Titkos Nokia újdonság az új Batman filmben

Kütyük

Titkos Nokia újdonság az új Batman filmben

Az első érintőkijelzős Nokia a legújabb hollywoodi szuper produkcióban.

Bár hivatalosan egyelőre még nincs is bejelentve, a Nokia első, érintésérzékeny kijelzővel szerelt mobiltelefonja, a Nokia 5800 XpressMedia (Tube) máris filmszerephez jutott. Történt ugyanis, hogy a legújabb Batman filmben (The Dark Knight, A sötét lovag) Morgan Freeman kezében néhány másodpercig feltűnt a sokak által várva várt készülék. A hazai filmvásznakon augusztus 7-én debütáló mozifilmben ezenkívül egy nem éppen mai, másik Nokia is felfedezhető, egész pontosan a még 2004-ben debütált Nokia 6630-as.

Nokia 5800 XpressMedia
Az újdonság az előzetes információk szerint 111 milliméter hosszú, 52 milliméter széles és 14,5 milliméter vastag, tömege pedig 104 gramm. A telefon szinte teljes előlapját a nagy méretű, 3,2 colos képátlójú TFT kijelző uralja, mely a mellékelt kis cerkával, illetve az ujjainkkal egyaránt kezelhető. Fontos, hogy az Apple iPhone-tól eltérően a 640×360 pixeles felbontású és 16 millió színárnyalatú LCD nem Multi Touch kompatibilis, arra viszont azért képes, hogy vibrációs visszajelzéssel erősítse meg bennünk a tényt, hogy például lenyomtunk egy virtuális gombot a 16:9 képarányú kijelzőn. A 140 MB-os belső memória microSD memóriakártyákkal bővíthető, az autofókuszos kamera pedig 3,2 megapixeles felbontású, és sajnos nem xenon, hanem dupla-LED vakus.

A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz) Nokia 5800 ugyebár nem egy N-sorozatú masina, és nem is egy high-end kategóriás termék, ettől függetlenül GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA és Wi-Fi is található benne. Ezenkívül GPS-vevőt (geotagging funkció), Bluetooth 2.0 (A2DP) kontrollert, 3,5 milliméteres audio csatlakozót és TV-kimenetet is tartalmaz a készülék.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek