Connect with us

technokrata

Ingyenes térképletöltés új formában – Nokia Map Loader 2.0

Kütyük

Ingyenes térképletöltés új formában – Nokia Map Loader 2.0

A Nokia navigációs alkalmazásai mostanság szépen sorban egymás után frissülnek – ezúttal a Nokia Map Loader legújabb verzióját tettük próbára.

Emlékezetes, hogy az idén februárban bejelentett Nokia Maps 2.0-nak nemrégiben jelent meg a béta verziókat követő végleges változata, most pedig a Nokia Map Loader alkalmazás frissült fel. A Nokia Map Loader 2.0 első béta verziója (2.0.1.13) június végén jelent meg, most pedig már a szoftver első végleges változata is elérhető.

A Nokia Map Loader legfrissebb kiadása jelenleg 2.0.2-es verziószámot visel magán – a telepítőcsomag mérete mintegy 13,5 MB. A telepítés megkezdése előtt gondoskodni kell arról, hogy a Nokia Map Loader korábbi (1.3.8) változata ne legyen fent a számítógépünkön – maga a telepítés pillanatok alatt végbe megy, és már indíthatjuk is a Nokia Map Loader 2.0-át. Az egyik legfontosabb újdonság, hogy a szoftver immár nem csak adatátviteli, hanem PC Suite módban is képes kezelni a telefonunkat, illetve az azon lévő Nokia Maps 1.2, vagy Nokia Maps 2.0 alkalmazásokat.

Amennyiben mégis az adatátviteli üzemmódot használjuk, a Nokia Map Loader 2.0 gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint a Nokia Map Loader 1.3.8, tehát ha az új funkciókat szeretnénk elérni, akkor mindenképpen érdemes PC Suite módra váltani. A korábbi béta változathoz képest újdonság a korrekt Vista 64 támogatás, a PC Suite-tól való független működés, illetve, hogy a szoftver immár nem csak S60, hanem S40 kompatibilitással is fel van vértezve.

Újdonság a Services fül megjelenése: ennek segítségével áttekinthetjük, majd pedig meg is vásárolhatjuk és közvetlen módon le is tölthetjük a különböző Drive & Walk, Walk, Guides és Traffic licenszeket és tartalmakat. Ugyanitt megnézhetjük, hogy jelenleg épp mely licenszekkel rendelkezünk, és azok mikor járnak majd le. Kár, hogy a térképkezelő megoldáson nem sokat változtattak a fejlesztők, pedig ezen a részen is bőven lenne mit optimalizálni (a legfrissebb magyar térkép mérete továbbra is 33 MB).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek