Connect with us

Ingyenes térképletöltés új formában – Nokia Map Loader 2.0

Kütyük

Ingyenes térképletöltés új formában – Nokia Map Loader 2.0

A Nokia navigációs alkalmazásai mostanság szépen sorban egymás után frissülnek – ezúttal a Nokia Map Loader legújabb verzióját tettük próbára.

Emlékezetes, hogy az idén februárban bejelentett Nokia Maps 2.0-nak nemrégiben jelent meg a béta verziókat követő végleges változata, most pedig a Nokia Map Loader alkalmazás frissült fel. A Nokia Map Loader 2.0 első béta verziója (2.0.1.13) június végén jelent meg, most pedig már a szoftver első végleges változata is elérhető.

A Nokia Map Loader legfrissebb kiadása jelenleg 2.0.2-es verziószámot visel magán – a telepítőcsomag mérete mintegy 13,5 MB. A telepítés megkezdése előtt gondoskodni kell arról, hogy a Nokia Map Loader korábbi (1.3.8) változata ne legyen fent a számítógépünkön – maga a telepítés pillanatok alatt végbe megy, és már indíthatjuk is a Nokia Map Loader 2.0-át. Az egyik legfontosabb újdonság, hogy a szoftver immár nem csak adatátviteli, hanem PC Suite módban is képes kezelni a telefonunkat, illetve az azon lévő Nokia Maps 1.2, vagy Nokia Maps 2.0 alkalmazásokat.

Amennyiben mégis az adatátviteli üzemmódot használjuk, a Nokia Map Loader 2.0 gyakorlatilag ugyanúgy működik, mint a Nokia Map Loader 1.3.8, tehát ha az új funkciókat szeretnénk elérni, akkor mindenképpen érdemes PC Suite módra váltani. A korábbi béta változathoz képest újdonság a korrekt Vista 64 támogatás, a PC Suite-tól való független működés, illetve, hogy a szoftver immár nem csak S60, hanem S40 kompatibilitással is fel van vértezve.

Újdonság a Services fül megjelenése: ennek segítségével áttekinthetjük, majd pedig meg is vásárolhatjuk és közvetlen módon le is tölthetjük a különböző Drive & Walk, Walk, Guides és Traffic licenszeket és tartalmakat. Ugyanitt megnézhetjük, hogy jelenleg épp mely licenszekkel rendelkezünk, és azok mikor járnak majd le. Kár, hogy a térképkezelő megoldáson nem sokat változtattak a fejlesztők, pedig ezen a részen is bőven lenne mit optimalizálni (a legfrissebb magyar térkép mérete továbbra is 33 MB).Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek

2018-volkswagen-arteon-photos-and-info-news-car-and-driver-photo-676567-s-original
SAN BERNARDINO, OCTOBER 29: Shipping orders go by on a conveyor belt at Amazon's San Bernardino Fulfillment Center October 29, 2013 in San Bernardino, California. Amazon's 1 million square-foot facility in the hard hit San Bernardino County has created more than 800 jobs at the center. Fulfillment centers are where products sold by other vendors on Amazon.com store their inventory. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
20170802_093113

Tesztek

Kipróbáltam a Kingston legújabb SD-kártya olvasóját

2017. augusztus 3. csütörtök
SAMSUNG CSC
SAMSUNG CSC

Mobil tesztek

Teszt: Megvizsgáltuk, milyen az új Honor 8 (video)

2017. május 23. kedd
uobelqc8

Mobil tesztek

Teszt: Megnéztük magunknak a Huawei P10 Plus-t

2017. május 4. csütörtök
SAMSUNG CSC

Laptop tesztek

Teszt: Fujitsu Lifebook U747 – A pehelysúlyú bajnok

2017. április 14. péntek
SAMSUNG CSC

Audió Eszközök

TESZT: iFrogz – Coda Wireless család

2017. április 11. kedd
SAMSUNG CSC

Okosóra tesztek

Teszt: Casio Edifice EQB-600

2017. március 28. kedd
the_english_surgeon_534448a

Alkalmazások, szoftverek

Idegesek leszünk, ha nem tölt fel elég gyorsan a selfie?

2017. február 27. hétfő