Connect with us

technokrata

Videó: Sony Ericsson C702 – a WC-n lehúzást is túléli

Kütyük

Videó: Sony Ericsson C702 – a WC-n lehúzást is túléli

Hogy egy telefonnak mit ki nem kell bírnia…

Mindig akad néhány olyan emberke, aki örömét leli abban, hogy a telefonjában rejlő lehetőségeket maximális mértékben kihasználja. Így tett az is, aki az alábbi videófelvételt készítette arról, ahogy WC-be tart egy Sony Ericsson C702-es készüléket, majd pedig lehúzza a WC-t. Bár a telefon a jelek szerint túlélte a dolgot, megjegyzendő, hogy a C702 nem vízálló, hanem csak cseppálló, tehát hasonló kísérletbe mindenki csak a saját felelősségére fogjon bele!

Sony Ericsson C702
A készülék minden további nélkül képes ellenállni az esetlegesen ráfröccsenő víznek, vagy éppen a kemény porterhelésnek. A strapabíró anyagokkal ellátott Sony Ericsson C702 kamera nyomógombját és aktív lencsevédőjét úgy tervezték, hogy a 3,2 megapixeles felbontású kamerával még egy kézzel is elkaphassuk a legjobb pillanatokat.

Talán már mondanom sem kell, hogy a fényképezőgép többek közt LED-vakut (vörösszemhatás csökkentéssel), autofókuszt, arcfelismerő funkciót, illetve videófelvevő üzemmódot is kapott. Újdonság az úgynevezett geo-tagging funkció, vagyis, hogy a kamera elmenti a fénykép készítésének koordinátáit magába a felvételbe. Ebből már könnyen kikövetkeztethető, hogy a telefonban integrált GPS-vevőt is találhatunk.

A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelző 2,2 colos képátlóval rendelkezik, és a mai elvárásoknak megfelelően QVGA felbontású, illetve 262.144 színárnyalatú. A 160 MB kapacitású belső memória Memory Stick Micro (M2) memóriakártyákkal bővíthető, a vezeték nélküli adattovábbításról pedig GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (maximum 3,6 Mbit/s) és Bluetooth 2.0 (A2DP) technológiák gondoskodnak. A négynormás (GSM 850/900/1800/1900 MHz), sztereó FM rádiós Sony Ericsson C702 fekete és kék változatban készül.

Ahogy arról már beszámoltunk, az idei esztendőben a Sony Ericsson az egyik főtámogatója a Transzszibéria Rally-nak, és ennek keretein belül a verseny indulói egy-egy Sony Ericsson C702-es készüléket kapnak. A versenyzők nap mint nap rengeteg fotót készítenek útközben, majd pedig ezeket közvetlen módon fel is töltik egy erre kialakított blogba, ahol az érdeklődök nem csak magukat a fényképeket, hanem az azokba rejtett pontos GPS koordinátákat is megtekinthetik. Ez utóbbi a telefon beépített GPS-ének, illetve geotagging funkciójának köszönhető. Az ötödik Transzszibéria Rally-t július 11. és 25. között rendezik meg, a verseny össztávja (Moszkva-Ulánbátor) megközelíti a 7.000 kilométert.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek