Connect with us

technokrata

Vadonatúj játékok iPhone-ra

Kütyük

Vadonatúj játékok iPhone-ra

Új platformon a Scrabble, a Sudoku és a Tetris.

Az EA Mobile bejelentette az Apple App Store kínálatában szereplő új játékait. Mostantól az iPhone és iPod touch készülékeken is hozzáférhető három népszerű EA játék, a Scrabble (csak az Egyesült Államokban és Kanadában), a Sudoku és a Tetris. Mint azt korábban már jelezték, a Spore iPhone platformra készült változata a játék többi platformra készült verziójával egy időben, szeptembertől lesz elérhető.

˝Az EA Mobile csapatát felvillanyozza, hogy olyan forradalmian újszerű mobilplatformokra fejlesztheti játékait, mint az iPhone és az iPod touch˝ – mondta Travis Boatman, az EA Mobile Worldwide Studios alelnöke. ˝E készülékek egyedülálló képességei olyan izgalmas és egyedi játékélményt biztosítanak, mely alapjaiban tér el a más platformokon megszokottól˝.

Scrabble
Játék közben az érintőképernyő játékvezérlővé alakul, mellyel egyszerűen mozgathatók a valósághűen szimulált betűtéglák. A játékos közelítheti és távolíthatja, megragadhatja és visszaejtheti, az iPhone megrázásával akár össze is keverheti őket. Az eredeti táblás játékhoz minden tekintetben hasonló feldolgozásban helyet kapott egy beépített szólista, egy ˝legmegfelelőbb szó˝ funkció (mely segít a lehető leghosszabb szavakat kirakni a játékos rendelkezésére álló betűkből), egy sor kimutatás és statisztika, továbbá rengeteg dinamikus animáció. A játékosok több nehézségi szint közül választhatják ki a nekik megfelelőt, és testre szabhatják a szabályokat, eldönthetik, egyedül vagy gépi ellenfél ellen akarnak-e játszani, a pass ´n play funkció segítségével pedig bármikor megmérkőzhetnek két, vagy akár négy barátjukkal is.

Sudoku
Az iPhone és az iPod touch a játék részévé válik, ahogy a játékos végigküzdi magát a Sudoku 10.000 feladványán és öt nehézségi szintjén. Használhatjuk a magától értetődő érintővezérlést a Mindennapi módban, illetve hozzáférhetünk kedvenc magazinos, vagy internetes rejtvényeinkhez az Újság módban. A Toll, vagy Ceruza megérintése láthatóvá teszi a billentyűzetet, bevihetővé a választott szöveget, áttekinthetővé a lehetséges opciókat. A játék ezen felül hibaellenőrzés, javaslat, és automatikus karakterkitöltés opciókat is kínál. A játékosra nehezedő nyomás illúzióját beépített időmérő teremti meg, az eredményfigyelő pedig rögzít minden adatot, beleértve a helyes megoldások számát és a teljes játékidőt. Az iPhone nagyfelbontású képernyője finoman kidolgozott, japán tematikájú animációk megjelenítését is lehetővé teszi.

Tetris
Az érintőkijelző jóvoltából a játékosok húzogathatják, tologathatják és rázogathatják a téglákat, hogy teljes sorok kirakásával pontokra váltsák őket. 15 különböző szintjével a Tetris új változata minden játékos számára kihívást jelent, az újoncoktól a leggyakorlottabb téglarakókig. Az animált tematikus hátterek jó minőségű zenével és hangeffektusokkal megtámogatva garantálják a szórakozást. A Tetris iPhone és iPod touch változata kétféle játékmódot kínál, a Maraton módot és a vadonatúj Mágikus módot. Utóbbi érintőképernyős vezérlése az iPhone egyedi sajátsága.Szólj hozzá!

További Kütyük

Technokrata a Face-en

Tesztek